Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. április 30. 15:18

Egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek egy robbantásos merénylet következtében szombaton az egyiptomi fővárosban. Nem egész két órával az előző merénylet után két nő  tüzet nyitott egy turistabuszra.

Az első hírek szerint valaki bombát dobott le egy hídról a kairói Egyiptomi Múzeum mögötti térre, nem messze az autóbusz-állomástól. Szemtanúk ugyanakkor arról számoltak be, hogy egy ismeretlen levetette magát a hídról robbanószerkezetet szorítva magához.

A múzeumtól mintegy 100 méterre bekövetkezett detonáció után néhány perccel egy letakart holttest volt látható a helyszínen; két óra múltán sem volt világos, vajon a támadóé vagy áldozatainak egyikéé.

A sebesültek közül négyen külföldi turisták, – két izraeli, egy orosz és egy olasz állampolgár – négyen egyiptomiak. A rendőrség lezárta a merénylet helyszínét.

Két nő tüzet nyitott egy turistabuszra

A szombat délutáni második kairói merényletben – a korábbi hírekkel ellentétben – két elfátyolozott nő nyitott tüzet egy turistabuszra az egyiptomi főváros déli részén – közölték helyi biztonsági forrásból.

Amint arról az egyiptomi egészségügyi miniszter beszámolt, a merénylők három embert megsebesítettek.

Rendőrségi források szerint a biztonságiak ezután végeztek a merénylőkkel, a helyszínen tartózkodó biztonsági erők ugyanakkor azt közölték: az egyik támadó lelőtte a másikat, majd maga ellen fordította a fegyvert, de csak megsebesült.

(forrás: MTI)

Comments are closed.