Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. április 30. 15:18

Egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek egy robbantásos merénylet következtében szombaton az egyiptomi fővárosban. Nem egész két órával az előző merénylet után újabb robbanás történt: itt ketten haltak meg.

Az első hírek szerint valaki bombát dobott le egy hídról a kairói Egyiptomi Múzeum mögötti térre, nem messze az autóbusz-állomástól. Szemtanúk ugyanakkor arról számoltak be, hogy egy ismeretlen levetette magát a hídról robbanószerkezetet szorítva magához.

A múzeumtól mintegy 100 méterre bekövetkezett detonáció után néhány perccel egy letakart holttest volt látható a helyszínen; két óra múltán sem volt világos, vajon a támadóé vagy áldozatainak egyikéé.

A sebesültek közül négyen külföldi turisták, – két izraeli, egy orosz és egy olasz állampolgár – négyen egyiptomiak. A rendőrség lezárta a merénylet helyszínét.

Nem egész két órával az előző robbanás után újabb robbanás történt Kairóban szombat délután. A történelmi mecseteknek otthont adó, Iszlám Kairónak nevezett körzetben végbe ment második robbanásban két ember meghalt – közölte a rendőrség.

(forrás: MTI)

Comments are closed.