Forrás: Népszava

A Sporting Lisszabon együttese újabb lépést tett afelé, hogy bekerüljön a labdarúgó UEFA-kupa, május 18-án a José Alvalade XXI-stadionban sorra kerülő fináléjába. Az említett impozáns sportlétesítmény a lisszaboni egyesület sajátja, úgyhogy érthető, ha a portugálok pluszmotivációval készülnek arra: bekerüljenek a döntőbe. Ezen az úton csütörtök éjjel José Peseiro együttese a legjobb négy között az első találkozón 2-1-re megverte az idény meglepetéscsapatát, a holland Alkmaar gárdáját.

A vendégek szereztek vezetést, ezt egy percen belül egalizálta a zöld-fehér csapat, majd a végén Pinilla óriási góllal tette a pecsétet a portugál győzelemre. A másik ágon a Parma ,,C’ együttese – az olaszok a bajnokságban a kiesés ellen vívott élet-halál-harcuk miatt inkább pihentették sztárjaikat a hétvégi Livorno-val vívandó ütközetre – és a CSZKA Moszkva 90 percen keresztül gyakorlatilag semmit nem csinált, így nem meglepő, hogy a találkozó 0-0-ra végződött. Sporting-Alkmaar 2-1 (1-1). Gólszerző: Douala (37. perc), Pinilla (80.), illetve Landzaat (36.). Parma-CSZKA Moszkva 0-0. A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik. (Népszava)

Kezdődik az év hokieseménye

Ausztria két nagyvárosában, Innsbruck-ban és Bécsben ma megkezdődik az A-csoportos jégkorong-világbajnokság. Mivel idén elmaradt az NHL küzdelemsorozata, ez lesz az a verseny ahol a világ legjobb jégkorongozói megmutathatják magukat a nagyvilágnak. Az elmaradt NHL-idény kétféleképpen hat a hokivilág sztárjaira – van, aki éppen emiatt érkezik kihegyezett állapotban nyugati szomszédunkba, s van aki éppen emiatt mondja azt, hogy nincs kellőképpen felkészülve egy ekkora megmérettetésre. Ez utóbbi csoportba tartoznak például a svédek legnagyobb sztárjai – Lidström, Forsberg, és Sundin, vagy éppen Mario Lemieux a kanadaiaktól. Világnagyságokban azonban így sem lesz hiány. A teljesség igénye nélkül: láthatjuk a kanadaiaknál Brodeurt, Thorntont, az amerikaiaknál Modanot, Weight-et, az oroszoknál Jasint, Dacjukot, a svédeknél a Sedin-ikreket, Alfredssont, a finneknél Koivu-t, Peltonent, a szlovákoknál Satant, Gaborikot, a cseheknél Jagr-t, Vokount – úgyhogy érdemes lesz figyelni a Sporttelevíziót, amely napi két meccset ad, bemelegítésül a finn-dán északi rangadót szombat este. Addig még talán lesz alkalmuk az osztrák rendezőknek rendbetenni a bécsi Stadthalle jegét, amely csütörtökön az osztrák-svájci felkészülési mérkőzésen felmondta a szolgálatot, két harmad után félbe kellett szakítani a találkozót. (Népszava)

A legjobb magyar Eb-szereplés

Csehországgal játszik a magyar fallabda-válogatott az amszterdami csapat Európa-bajnokság 13. helyéért. A mieink a 13-16. helyért 4:0-ra verték Izraelt, míg a csehek 2:2-es végeredmény mellett 10:7-es szettaránnyal bizonyultak jobbnak Belgiumnál. A szombat zárónapon tehát Magyarország-Csehország mérkozést rendeznek a 13. pozícióért. Ez minden idők legjobb magyar Európa-bajnoki szereplése fallabdázásban. (Népszava)

Comments are closed.