Sporthírek

sofar, 2005. április 29. 22:33  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 30. 00:00

KI VAN A KÉPEN? A megfejtés: Vince Carter, a New Jersey Nets kosárlabdázója, aki ‘eltűnt’ a Miami Heattől kétszeri hoszszabbítás után elvesztett mérkőzés (105:108) befejezésekor. A párharcban a Miami már 3:0-ra vezet. További eredmények: Indiana Pacers-Boston Celtics 99:76 (2:1 az Indiana javára), Houston Rockets-Dallas Mavericks 102:106 (2:1 a Houstonnak)

Kínában ma kezdődik az asztalitenisz-világbajnokság; a megnyitóünnepséget Sanghaj főterén tartják. A sportág nagyhatalma tíz év után rendez ismét vb-t, s a legutóbbi magyar világbajnoki érmet éppen az előző alkalommal nyerte a most hatodikként kiemelt Bátorfi, Tóth női páros. (Sanghaj)

Örökös eltiltással sújtották a német labdarúgó-bundabotrány főszereplőjét, Robert Hoyzer játékvezetőt. (Frankfurt)

Sebastien Loeb, a címvédő francia autós vezet a világbajnokság ötödik futamán, a Szardínia-ralin. A második helyen a norvég Solberg, a harmadikon a finn Hirvonen áll. (Milánó)

Már ma bajnoki címet ünnepelhet a Chelsea labdarúgócsapata, amennyiben győz a Bolton vendégeként. (London)

Talmácsi Gábor a második legjobb időt érte el a gyorsasági motoros-vb Kínai Nagydíjának első időmérő edzésén a 125 kcm-es géposztályban.

(Sanghaj)

Szerződést kötött a Feyenoorddal az Újpest FC; a megállapodás alapján a jövőben a holland klub segítségével folyik az utánpótlásképzés. Az együttműködés keretében az Újpest sportigazgatóvá nevezte ki Francois Laureyssent, és jelentős szerepet szán Kiprich Józsefnek, aki korábban a Feyenoord labdarúgója volt, és most a kiemelt korosztály szakmai munkáját irányíthatja.

Egyedüli jelölt Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjára; a főtitkári tisztségre Aján Tamás és Kamuti Jenő pályázik. A tisztújító közgyűlést jövő szombaton tartják.

Negyeddöntő a hazai férfi tenisz Grand Prix-sorozat első versenyén, Budapesten: Kiss Sebő-Recouderc (francia)

6:2, 6:2; Levy (izraeli)-Balázs György 0:6, 7:5, 6:4.

Comments are closed.