Forrás: Blikk

BelépésHírlevélElőfizetésMédiaajánlatBeállítás kezdőlapnak

Ön vonzó? Depressziós? Internetfüggő? Tesztelje magát!

Anikó11

Összeverték a sztárokat a boxgálán

szerkesztőség

[email protected] online szerkesztőség

[email protected]

szerkesztőségimpresszum

Blikk címlap >> Rövid hírek

11:52

Emigránsok látogatják az izraeli Putyin bárt

A jeruzsálemi Putyin Bárban orosz rock zene és orosz italok mellett, az orosz államfő képei alatt azok az orosz emigránsok gyülekeznek, akik kedvelik Vlagyimir Putyin elnököt. „Szívesen látjuk Putyint. Ez itt egy darabka Oroszország” – mondja az orosz államfő izraeli látogatására utalva Alice Friedman bártulajdonos, miközben egy pohár Baltika márkájú sört tesz a pultra. Izraelben egymillió az Oroszországból és az egykori szovjet köztársaságokból érkezett bevándorlók száma, vagyis minden hatodik lakos onnan érkezett: két televíziós adó, egy napilap és több hetilap is nekik szól. Az orosz zsidókat is hatalmába keríti olykor a honvágy. „Barátaim némelykor a hazatérés gondolatával foglalkoznak” – ismeri el Friedman. „Hiányolják az orosz mentalitást. Igaz viszont, hogy Izraelben erősebb a szabadság érzése. Ha pedig segítségre van szükségünk, tudjuk, hogy hová forduljunk: barátainkhoz a Putyin Bárban” – mondja. Nem minden Izraelben élő orosz örül azonban Putyin látogatásának. A Szentföldön ugyanis számos oligarcha talált menedékre az orosz hatóságok elől, amelyek Putyin ösztönzésére a dúsgazdag üzletemberek után nyomoznak. Izrael Putyin látogatása előtt megígérte, hogy nem ad ki oligarchákat Oroszországnak. (MTI)

11:31

Tervezési vagy gyári hiba okozta az adriai balesetet

A halálos baleset miatt félbeszakadt Mira Mare Kupa adriai vitorlásversenyre a hajókat biztosító Adriatic Challenge cég szerint a Bavaria 42 Match vitorlások sérülése tervezési vagy gyártási hibára vezethető vissza. A viadalon hétfő este leszakadt az egyik hajó tőkesúlya, s felborult, a hat főből egyet nem sikerült kimenteni. A 51 éves dunaújvárosi férfi, Budavári Vilmos holttestét másnap találták meg. „Az Adriatic Challenge Európa második legnagyobb hajógyárától, a németországi Bavaria cégtől 2004. decemberében rendelte meg a flotta 20 hajóját. A hajókat a szigorú német és európai minőségbiztosítási követelményeknek megfelelően gyártották. A kiszállításkor az összes hajó rendelkezett a megfelelő tanúsítványokkal, melyek garantálták, hogy a vitorlásokat teljes értékűen használni lehet” – áll a Láng Róbert, Gallasz Lajos és Gál József alapította cég állásfoglalásában. „A hajókat Koperben tették vízre, onnan horvát és magyar legénység vízen szállította az anyakikötőbe, Biográdba. Az út alatt az umagi kikötőnél egy hajó tőkesúlya megsérült, ezt a hajót kijavították, így tökéletes állapotban érkezett meg Biográdba. Ez a hajó nem vett részt a Mira Mare Kupán, a verseny teljes időtartama alatt a kikötőben állt. Más sérülés nem történt a flotta egyetlen hajóján sem, így az Adriatic Challenge kifogástalan állapotban lévő hajókkal kezdte meg a vitorlásszezont. Április közepén az Adriatic Challenge nyílt napján egy háziverseny keretében szintén mozogtak a hajók, a teljes flotta kipróbált hajókból állt. A 20 hajóból 13 vitorlás vett részt a Mira Mare Kupán. Fontos leszögezni, hogy a versenyt nem az Adriatic Challenge szervezte, a cég csak bérbe adta a versenyre hajóit.” Az Adriatic Challenge vezetői hangsúlyozzák, hogy a baleset után azonnal visszahívták a versenyen részt vevő összes hajót, valamint a vízen lévő, még a flottához tartozó többi hajót a vodicei és a biográdi kikötőbe, ahol a horvát tengerészeti hatóság azonnal vizsgálat alá vette a hajókat. „Az előzetes vizsgálat kimutatta, hogy 7 hajónál egyértelmű, szemmel is jól látható szerkezeti károsodás van a tőkesúly környékén. Az elsődleges műszaki ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a hibák azonos jellegűek és strukturális gyengeségre utalnak. A vitorlás sérülése tervezési vagy gyártási hibára vezethető vissza. A végleges műszaki vizsgálatok és szakvélemények elkészítése még folyamatban van, a horvát hatóságon kívül még az Adriatic Challenge és a biztosító független szakértői szintén a baleset pontos okát keresik” – olvasható a közleményben. (MTI)

10:48

Merénylet a kirgiz elnökjelölt ellen

Merényletet kíséreltek meg az egyik kirgiz elnökjelölt, Bajaman Erkinbajev ellen, ezt állította legalább is ő maga pénteken az ország parlamentje előtt. Ismeretlen tettesek rálőttek csütörtök este a főváros, Biskek központjában, az egyik lövedék átfúródott az orrán – mondta az orrán kötést viselő politikus, dúsgazdag üzletember. Meggyőződése, hogy politikai indítékból törtek az életére. Azt mondta: sejti, hogy kik állnak a merénylet mögött, de nem nevezett meg senkit. A múlt hónapban politikai fordulat történt a közép-ázsiai országban. állítólagos választási csalások ellen tiltakozó tömegek tüntetései, zavargásai hatására elmenekült az országból Aszkar Akajev addigi elnök, aki az ország függetlenné válása óta töltötte be ezt a tisztséget. Moszkvába utazott, ahol kevéssel később bejelentette, hogy lemond kirgiz államfői tisztségéről. A parlament Kurmanbek Bakijev addigi ellenzéki vezetőt nevezte ki ideiglenes elnökké és kormányfővé. Bakijev is indul a július 10-re kitűzött elnökválasztáson. Erkinbajev, aki beszámolt az ellene intézett állítólagos merényletről, megfigyelők szerint nem tartozik az elnökválasztás esélyesei közé. A vagyonos üzletember-politikus azonban jó kapcsolatokat ápol a Szocialista Párttal és annak elnökjelöltjével, Feliksz Kulov volt alelnökkel, jelenlegi biskeki polgármesterrel, aki viszont jó eséllyel pályázik az államfő posztjára. (MTI)

Eltűnt a pedofil képeket terjesztő polgármester

Elindult Magyarországra Charles Zentai?

Visszalopta zsákmányát a tolvaj

Miss Franciaországot megfosztották koronájától

Lezuhant a helikopter – kilenc halott

Magyar film nyerte a fődíjat Párizsban

Elásott kincseket talált faültetés közben

Ötmilliót ad a főváros József Attila sírjához

Másfél métert emelkedett a Tisza

Tom Cruise Katie Holmesszal jár

Guminőt rabolt a kövér férfi

MSZP: szeptembertől „földért életjáradék”

A Nap PasijaZártosztályVers mindenkinek!Nem Mindennapi CsajokPanaszok egymásnak (fórumozók, modik,)

Schumacher csak ráijesztett AlonsóraHogyan temessük el a kisfiunkat?Szépségtippeket osztogat Mónika, a dögös playmateElájult a dédi a temetésen

DR. RUSZ EDIT

szexológus

Telefonon hívható:

hétköznapokon 12-14 óráig

Szakértőink várják olvasóink hívását!

Telefon: 460-2467

Comments are closed.