Forrás: HVG

A tervek szerint 2006 nyarának végére elkészül a nyolcmilliárd forintos beruházással újjáépülő Gozsdu Udvar – jelentette be Ehud Amir, a beruházó cég, az Autóker Holding Rt. elnök-vezérigazgatója.

A beruházás során felújítják a Gozsdu Udvar hét épületét, és az épületeket összekötő hat udvart, 126 lakást és közel 40 kiskereskedelmi egységet alakítanak ki a közel 7500 négyzetméteres területen. A beruházás része – további 6500 négyzetméteren – a Holló utca 6. szám alatt kialakítandó 250 férőhelyes parkolóház, valamint a Holló utca 10-12 szám alatti, 120 lakást magába foglaló, 5 emeletes új társasház, illetve egy 2000 négyzetméternyi területen – a Holmes Place lánc részeként – megnyíló fitnesz-wellnesz centrum is.

A beruházással megvalósul a környék műemléki rehabilitációja, s újjáéledhet a prágai zsidó negyedhez hasonló, turistákat vonzó, kulturális és kiskereskedelmi központ – jelentette ki Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. 

A holding készülő beruházásaira projektcégeket alapít, a beruházások első fázisában a költségeket – telekvásárlás, terveztetés, építési engedélyek beszerzése – többnyire saját forrásból fedezi, a kivitelezést pedig teljes egészében banki forrásból valósítja meg.

A Gozsdu Udvar területét 2004-ben a Magyar Ingatlan Kft.-től vásárolta meg az Autóker Holding Rt. A 8 milliárd forintos  beruházás finanszírozója a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) – mondta Aradi Ferenc, az Autóker Holding Rt. értékesítési igazgatója.

   

MTI

Comments are closed.