Forrás: SG

FŐOLDALIT/TECHHARDVERTUDOMÁNYJÁTÉKMOBILDIGICAMFILMLETÖLTÉSÁLLÁSAPRÓ (60 új) SGMAIL ÁRUHÁZ TÁRHELY

fórum | tartalom | saját fórum | hírdoboz | RSS | médiaajánlat | impresszum

Hírlevél:

Cikkek Fórum Letöltések Kedvencek — Szótárak Angol-magyar Magyar-angol Német-magyar Magyar-német — Keresők Google Yahoo Altavista

Szolgáltatások

Nyomtatás

Elküldés e-mailben

Cikkek a rovatból

ˇ MTA – T Mobile konferencia a mobilok hatásáról

ˇ Gyilkos árversenyben a finn mobilszolgáltatók

ˇ Leépítések a Deutsche Telekomnál

ˇ 740 milliós mobilpiaccal tervez a Nokia

ˇ Csökkent a Tele2 nyeresége

ˇ MMS fotókat nyomtat a T-Mobile

ˇ Pannon GSM átjátszóállomás Mátrakeresztesen

ˇ Összeurópai British Telecom – Avaya szerződés

FőoldalTávközlés

MTA – T Mobile konferencia a mobilok hatásáról

2005. április 26. 23:23, Kedd – Forrás: SG.hu

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a T Mobile konferenciát tart Budapesten közös kutatási programjuk legújabb eredményeiről.

Hirdetés

A szöveget felváltó képi kommunikáció, a mobil eszközök és a tanulás, valamint a mobiltelefonnak a gyermekek és családok kapcsolataira gyakorolt hatása egyaránt témája lesz annak a legújabb nemzetközi konferenciának, amelyre a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a T Mobile közös interdiszciplináris társadalomtudományi kutatási programjának részeként kerül sor Budapesten.

A 2005. április 28-30-án megrendezésre kerülő tudományos fórum a “Kép, gondolat és tudás a mobilkorban” címet viseli és a mobilkommunikációs kutatás világtalálkozója lesz, hiszen az USA-tól és Kanadától Japánig, Tajvanig és a Fülöp-szigetekig, Dél-Afrikától Cipruson és Máltán át Dániáig és Finnországig, Németországtól Ausztrián, Magyarországon és Románián át Izraelig 24 ország képviselői ismertetik legújabb eredményeiket.

Az elmúlt időszakban a nemzetközi és hazai napisajtóban is szenvedélyes viták kereszttüzébe került kérdéskör áll a kutatás fókuszában. Azaz a gyermekek fejlődése, az ifjúság és a mobiltelefónia kapcsolatának feltérképezése. Az elmúlt évek tapasztalatai és a rangos kutatógárda álláspontja a konferencián egyértelmű lesz. Az eredmények tükrében elmondható ugyanis, hogy a mobil a családon belüli odafigyelő kapcsolattartást intenzívebbé, a gyermeki közösségszerveződést hatékonyabbá, a baráti és érzelmi kommunikációs viszonyokat harmonikusabbá teszi.

A konferencián felsorakoztatott szakértői tanulmányok cáfolják azokat téves elképzeléseket, amelyek szerint a gyermekek mobilhasználata az egészséges kommunikációs fejlődés gátja lehetne. A pszichológia, a pedagógia és a szociológia vizsgálati eredményei bizonyítják, hogy a mobilkommunikáció a felnőttek és a gyermekek esetében sem tekinthető a személyes érintkezés helyettesítőjének, sőt, éppenséggel annak katalizátora. A gyerekek számára a mobil elsősorban közösségi játék, a közös társas teret szervező kommunikációs csomópont.

A legújabb nemzetközi konferencia előadásaiból nyilvánvalóvá válik majd, hogy – miközben a hagyományos könyvkultúra értékeit meg kell őrizni – az uralkodó kommunikációs közeg immár nem papíralapú. A digitális kommunikáció meghatározó csatornájává egyre inkább az emberek közötti kommunikáció új, kulturális forradalommal felérő legszemélyesebb eszköze a mobiltelefon válik.

Comments are closed.