Forrás: Új Élet

Szokás szerint ismét eseménydús hetek, számos jól sikerült rendezvény fémjelzi a körzet életét.

Az előző havi összegzésből lapzárta okán kimaradt a Szalon púrim előtti utolsó vendégének, Hunvald Györgynek, Erzsébetváros polgármesterének látogatása. A nagy érdeklődéssel várt esemény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a kerület első emberével Frőhlich Róbert főrabbi és a körzet elnöke, Heisler László beszélgetett. Nem volt tabutéma, a polgármester négy gyermekéről, a velük kapcsolatos teendőiről éppúgy szó esett, mint képviselő-testületi határozatokról, francia egyetemi előadásról és a kerületet, a zsidóságot érintő, egyebek mellett a zsidónegyedre vonatkozó tervekről. Sok okos gondolat, megfontolandó javaslat hangzott el a hallgatók köréből is.

Megrendezésre került a hagyományos zájin ádári halvacsora is, melyen mintegy százhúszan – köztük a Hermán Lipót Klub idősei – érezhették jól magukat, meghallgatva Frőhlich főrabbi ünnepmagyarázatát.

Jó hangulatban zajlott le az a szöudot slisit, ahol a vendéglátó ezúttal a főrabbi volt, aki hetiszakasz-magyarázatokkal tette emlékezetessé a délutánt.

Comments are closed.