Forrás: Népszava

Alfonso Lopez Trujillo bíboros, a családokért felelős pápai tanács elnöke szerint a keresztényeknek kötelessége fellépni a spanyol parlament által csütörtökön megszavazott ‘igazságtalan’ törvénnyel szemben, amely engedélyezi azonos nemű személyek házasságát és gyermek örökbefogadását számukra. Lopez Trujillo emlékeztetett, hogy az új pápa, XIV.

Benedek is ‘nagyon világosan’ kifejtette nemrég, még a hittani kongregáció elnökeként, hogy mennyire ‘rombolónak’ tartja a homoszexuálisok házasságának tervezett engedélyezését Spanyolországban.

‘Az egyház szolgája kívánok lenni’ – jelentette ki XVI. Benedek pápa pénteken, amikor első ízben találkozott a bíborosi kollégium tagjaival a Vatikánban. A találkozón az egyházfő köszönetet mondott a kardinálisoknak azért a támogatásért és hitért, amelynek köszönhetően ő került a római katolikus egyház élére.

Az elvált és újabb házasságot kötött katolikus személyek ismét részesülhetnének az anyaszentegyház szentségeiben annak a tervnek az értelmében, amelyet a közelmúltban dolgozott ki Joseph Ratzinger bíboros, mielőtt még a római egyház fejévé választották volna. Erről a római La Repubblica számolt be pénteki írásában. A lap szerint a hittani kongregáció korábbi vezetője azt tervezte, hogy lehetővé tenné az ‘önhibájukon kívül’ elvált (azaz házastársuk által elhagyott és így válásra kényszerített) katolikusoknak a gyónást és a szentáldozást.

Változást hozhat az Európai Unió és a katolikus egyház viszonyában Joseph Ratzinger pápává választása – vélte a European Voice brüsszeli hetilap XVI. Benedek, az euroszkeptikus pápa című cikkében pénteken. ‘Az európai integráció nagy bajnoka helyett olyan pápánk lett, aki kétkedik annak értékében’ – vélekedik a lap.

Az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) kész együttműködni az új pápával, hogy előmozdítsák a párbeszédet és a kölcsönös megértést a katolikus és az iszlám világ között. Ilyen értelmű szerencsekívánatokat küldött Ekmeleddin Ihsanoglu, az IOC főtitkára XVI. Benedek pápának.

Georg Ratzinger, XVI. Benedek pápa bátyja szerint családjukban sátáni mozgalomnak tekintették a nácizmust. Ratzinger atya a Jediót Ahronót című, nagy példányszámú izraeli lap pénteki számában megjelent interjúban elmondta, hogy apjuk kezdettől fogva esküdt ellensége volt a nácizmusnak. Az izraeli lap egyúttal nagy terjedelemben idéz abból a személyes levélből, amelyet XVI. Benedek pápa küldött a római főrabbinak, Riccardo Segninek, és amelyben biztosítja őt: eltökélt szándéka erősíteni az együttműködést a zsidó néppel.

Magyar és lengyel zsidókat mészároltak le abban a városban, ahol a minap pápává választott Joseph Ratzinger felnőtt – írta a pénteki The Independent. A lap szerint mindez nem szerepel Joseph Ratzinger 1997-ben kiadott, Mérföldkövek című önéletrajzi írásában.

MTI-információ

Comments are closed.