Forrás: Hírtv

Jeruzsálemben született; amerikai anyja és izraeli orvos apja egyetlen gyereke. 3 éves korában költöztek az Államokba, 9 éves kora óta Long Island az otthona. Két évvel később fedezte fel egy pizzériában egy modellügynökség.

Több színházi előadáson tűnt fel mielőtt 1994-ben a közönség Luc Besson Leon, a profi című filmjének koraérett Mathildájaként megismerte.

Eredetileg nem őt szánták a szerepre, mert túl fiatalnak tartották; s azóta is többször játszott olyan figurákat, akik érettebbek és okosabbak koruknál. Ő volt az első jelölt a Romeo + Júlia főszerepére is, ám a közte és Leonardo DiCaprio közti korkülönbség miatt mégsem őt választották ki. Nem vállalta el a Jégvihar főszerepét, mert túl sötétnek tartotta, és azt mondja, horrorfilmben sem venne részt.

Bár több nagy sikerű filmben feltűnt, rajongóinak száma kétségkívül a Star Wars – Baljós árnyak után ugrott meg, melyben Amidala királynőt játszotta. A legendás filmtrilógiát egyébként a forgatás előtt egyszer sem látta.

1998-ban hat hónapig játszotta az Anna Frank naplója címszerepét.

Világszerte ismert vezetékneve csak művésznév, nagyanyja lánykori nevét vette fel.

Szereti a nyelveket, franciául és japánul tanul, a hébert pedig folyékonyan beszéli. Hobbija a tánc, az olvasás, az írás, szeret korcsolyázni és futni. Kedvenc színésze Ben Kingsley, egyik kedvenc énekesei Björk és Alanis Morisette, kedvenc városa Amszterdam.

Comments are closed.