Forrás: Erec

A Marom Ifjúsági Egyesület húszas éveik derekán járó pesti fiatalok kísérlete, hogy új közös nyelvet találjanak és megmutassák a zsidó kultúra sokszínűségét, vallási és ideológiai aspektusait.

Keresésünk újabb állomása, a Kultis Hanuka Fesztivál és a Szimpla Kertes Fák Újéve után a két napos Marom Purim Fesztivál!

Első nap az esemény egy kerekasztal-beszélgetéssel vette kezdetét, ahol a magyar zsidóság történetében először a különböző vallási irányzatok képviselői ütköztették nézeteiket, erre a programpontra több mint kétszázötven ember volt kíváncsi, ahogy a szimpózium tagjai (Kelemen Katalin rabbi, Dr. Balázs Gábor, Köves Slomó rabbi, Lózsi Tamás és Radnóti Zoltán rabbi) Eszter könyve kapcsán beszélnek, identitásról, asszimilációról, női egyenjogúságról.

A program iránymutató és reménykeltő, sikerült bebizonyítani, hogy az egymástól legtávolabb álló nézetek képviselői egyet tudnak érteni, legalább abban, hogy egy kerekasztal beszélgetésen meghallgassák egymás nézeteit.

A program este 800 nézővel és négy zenekar koncertjével folytatódott, utoljára a HaBiluim izraeli zenekar lépett a Gödör színpadára és tette emlékezetessé az estét.

Második a nap a Budapesti Zsidó Színkör mutatta be nagy sikerrel PurimSpiel előadását.

A program hatalmas sikerért köszönetet mondunk a Szochnutnak, a JDC-nek, és a Hagshamanak támogatásukért.

Schönberger Ádám

Marom

Comments are closed.