Forrás: Tűsarok

az autonóm nők lapja 2005. április 21., csütörtök – Konrád

SZOC&POLÉLETMÓDKULT&ARTCIBERCSALÁDSZEX&GENDERKARRIERPORTRÉGALÉRIAFÓRUMARCHÍVIMPRESSZUM

GYÜGYÜK ÉS CSICSIK

A gyügyük és csicsik polgáribb módon csecsebecsék, designer okosságok, hordható technológiák, vagy a technológia kellékei, gizmók.

SZŐRTELENÍTS iPODDAL!

Előtted van a szitu, ugye? Épp a menő iPod készülékedből áradó menő zenére rázod magad az utcán, amikor – ó horror – mit látnak szemeid? Egy szőrszál kandikál ki a hónaljadból! No need to worry, semmi ok az aggodalomra. A menő iPodod gyártói gondoltak erre az eshetőségre is. Csatlakoztasd az iPodra szép, rózsazsínű PodShave Lady borotvádat, és máris megszabadulsz a szőrtől.

Örvendetes hír, hogy a PodGear által piacra dobott kellék az iPod minivel is kommpatibilis, a férfiaknak pedig külön modell dukál. Nincs többé rakoncátlan fanszőrzet, túlburjánzó barkó. Sőt, a lehulló szőrzet sem okoz gondot. A Podshave miniporszívója ugyanis egy szempillantás alatt magába szívja. És ez nem szivatás.

Ára: 19.99

muzsa | 2005. április 3.

TALPAS TÁSKA

Azok a nők, akik nem csak libahelyhet hordanak táskájukban, hanem intimbetétet, műszaki szakszótárt, bébiételt, kisvasutat, három félig megrágott szendvicset, futócipőt, zacskós tejet – gyakran ledobják a szatyrot csak úgy hanyagul a földre, ha esély van a cipekedés közben egy kis pihenésre.

A Sole Bag büntetlenül földre vethető. A praktikus, alján műanyag cipőtalp anyagára hasonlító védőréteggel ellátott szatyor nem válik a terézvárosi kutyaszaros utcák martalékává.

muzsa | 2005. március 19.

HETYKE MELLBIMBÓ

Félre kispolgári csipkék, színes kosarak, fémvázak, szivacsok, szilikonpántok: mellmagasságban újra divat a gravitáció. Úgy tűnik azonban, hogy ennél is fontosabb a kidudorodó, hetyke mellbimbó. Tegnap még ciki volt, ma cuki a pólólyuggató cici. Ha ilyennel anatómiailag nem rendelkezünk, és nincs fedezetünk a megfelelő irányba figyelő bimbók plasztikai úton történő elhelyezésére, akkor sincs ok a mell- és orrlógatásra. Itt a tökéletes, könnyen applikálható mesterséges cicipont.

A kanadai találmány először egy fehérnemű katalógusban jelent meg, és gyérecskén fogyott, tizesével havonta. Ám mióta felkerült az internetre, a japánok nem győznek klikkelni. Kétezer párat szállítanak belőle, és hol van még a nyári szezon! Csak arra kell figyelni, nehogy félrecsússzon, és úgy járjunk, mint James Bond, amikor három-mellbimbójú maffiózónak adta ki magát. Csak azt nem értjük, miért nem árulják rögvest a megfelelő kiegészítőkkel: rakott miniszoknyával, matrózblúzzal, térdzoknival, iskolatáskával, copffal és persze makulátlan szűzhártyával.

Ára: 1.200 yen

– oil – | 2005. március 19.

MACISPION – WIRILESS ÜGYNÖK A GYEREKSZOBÁBAN

Ha még nem volt elég az ügynöközésből, gyermekednek is biztosíthatod az életen át tartó, kellemetlen érzést, hogy megfigyelték. Ültesd ezt a csúf, kitömött szőrös állatot a gyerekszoba sarkába. A Microsoft plüssinformátora diszkrét fejmozgással követi a kisded minden mozdulatát, te pedig a távolból is kémkedhetsz utána. A beépített wifi segítségével saját számítógépeden is megjelenik, mit csinál éppen a gyerek a hátad mögött. Sőt, utasíthatod, hogy pakolja el a játékait vagy álljon el falfirkálási szándékától. A maci tervezői arcfelismerő egységet is építettek az ártatlannak tűnő játékba.

Egyelőre – és hála istennek – a medvespion csak prototípus. Míg a piacon is megjelenik, dúdoljuk együtt: „Besúgók és provokátorok, / koncert közben sose gondolok rátok. / Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok, / de azért jobb ha tudjátok, / hogy a magunk módján mi is figyeltetünk, / aki előttetek áll az a mi emberünk. / Elpirultatok, / lebuktatok, / besúgók és provokátorok. / Csak forogjatok, lebuktatok / besúgók és provokátorok…”

muzsa | 2005. március 5.

VUDU A KONYHÁBAN

Döfködjön piros embert, vezesse le agresszióját a konyhában!

Vudubabákkal általában nem jó viccelni, Raffaele Iannello olasz dizájner mégis megteszi. A babaszerű testet formázó késtartót Iannello a Viceversa cég konyhai felszereléseket sorakoztató kollekciójába tervezte.

A szakszerű felhasználó a tartóeszköz mellkasába, és lábaiba döf, határozott mozdulattal. Javasoljuk, használat előtt ellenőrizze, hogy késtartója nem hasonlít-e kísértetiesen valamelyik szeretett hozzátartozójára!

munk | 2005. március 1.

LÉGHARISNYA

Japán találmány, amely a „harisnyaviselet minden pozitívumát magában foglalja, annak negatívumai nélkül”, legalábbis a forgalmazó hitvallása szerint. A három színben (natúr, bronz és agyag, kékben még nem) kapható folyékony púder többek között selyem részecskéket és UV-szűrőt tartalmaz a feltehetően szintetikus alapanyag mellett – továbbfejlesztett változata gyémántport is. A 25-30 alkalomra elegendő alapverzió flakonja 7000 forintért beszerezhető, a gondosan epilált lábon 4 perc alatt szárad, és 24 órán át le se jön, ekkor is csak szappannal-vízzel. A gyártó ha kell, megesküszik, hogy eső és izzadtság hatására sem „fut le a szem”, de különben sem izzad bele senki. A bőrre porlasztható harisnya olyannyira bőrbarát, lélegző és kellemes, hogy különleges verziója éjszaka is hordható, ha valaki szeret zokniban aludni, és közben gyógyító növényi kivonatokkal kényeztetni a nappali (lég)harisnyaviselettől elgyötört lábát. Hasznos tulajdonságai közé sorolják, hogy nem tekeredik körbe, nem csúszik le, jól elfeledi a bőr kisebb hibáit, de legnagyobb előnye kétségkívül, hogy nem vág be a farpofák közé.

palkata | 2005. február 23.

MASSZÍRFEJES TUSFÜRDŐ

A „kettő az egyben” megoldások legtöbbjét nőknek fejlesztették ki, nyilván abból a megfontolásból, hogy képtelenek megjegyezni a dolgok rendes menetét és még valamit összezagyválnak a butusok. Márpedig az egymást követő bonyolult lépések fölcserélése káoszhoz vezet, ezért születtek meg az olyan egyszerűsítő megoldások, mint a sampon+kondicionáló egy flakonban, a rúzs+ajakfény egy rúdban, vagy a gumi+síkosító egy kotonban. És íme, itt a tusfürdővel kombinált masszírozófej. Kézreálló és praktikus mindazoknak, akik szeretik valami igazán keménnyel gyötörni a hónaljukat. (Beszerezhető a DM-ben.)

palkata | 2005. február 18.

KLAVIATÚRAGYŰRŰ

Mit is csináljunk régi billentyűzetünkkel? Mit tegyünk a kiszolgált, poros Erika írógéppel ott a sarokban? Nem kérdés.

Gyártsunk környezetbarát módon gyűrűt, karkötőt, láncot, fülbevalót, párunknak mandzsettagombot. Egy barátságos enter a nyakunkban vagy egy nihilista escape gomb a gyűrásujjunkon mindig jól mutat.

A smukkokhoz ötletekkel a berlini Uta Lischke szolgál.

muzsa | 2005. február 13.

TRIMMELD VILLÁM ALAKÚRA

Nemiszervünk természetes megjelenési formájában elhanyagolt látványt nyújthat, de bármikor izgalmasabbá tehetjük egy sematikus ábrával. Alakja lehet csillag, szivecske, nyíl, vagy villám, lényeg, hogy jól kivehető geometrikus mintát trimmeljünk a pinaszőrbe. Az éles kontúrok eléréséhez gondosan kell rögzítenünk a sablont, különben nyírás közben elmozdulhat és a végeredmény nonfiguratív lesz – amilyen a bozont eredetileg is volt, és a cél nem ez. A kiválasztott mintát legegyszerűbben ragasztóval erősíthetjük a megfelelő helyre, közben igyekezzünk ellaposítani szeméremdombunkat, nehogy a boltozat miatt torzuljanak az arányok. Várjunk száradásig, nyírjuk körbe a sablont, tépjük le. Ne sikítsunk. Az epilált területen lassabban nő ki a szőr, mint a borotvált részen, így sokáig élvezhetjük a művet. A kütyüt Jenna Jameson pornószínésznő is ajánlja. (Jó jel ez vajon vagy rossz?)

palkata | 2005. február 11.

WIFI-DETEKTOR MELLTŰ MŰVIRÁGBÓL

A hotspot virágot viselheted a melleden, az övtáskádra csapva: miközben csatangolsz a városban, azonnal jelez, hogyha egy wireless, azaz egy vezetéknélküli internettel rendelkező kávézót, mozit, vagy hentest lát a közeledben. A csinos műbüdöske, vagy álliliom közepe pirosan pulzál, ha igen erős a wi-fi jel a közeledben. Ha távolabb mész, zöldtől a narancssárgáig terjed a jelzőszíne, míg a kék led rosszat jelent – ha villog is, végképp elvesztetted a jelet. Mély szomorúsággal tölt el minket, hogy Magyarországon nincs forgalomban a hotspotvirág. Azt ugyanis már tudjuk, hogy a Tűsarok törzshelyén, a Gerlóczy kávéházban van ingyenes hotspot, de menő lenne, hogyha egy szirmos bross vezetne el minket a megfelelő helyre.

(Tipp a non-profit alapon működő HuWiCo-nak: idén nőnapra ajándékozzon a legelvetemültebb wifi-lányoknak detektorvirágot. Biztos sikert prognosztizálunk.)

muzsa | 2005. február 7.

AROMATERÁPIÁS USB

Dugd be ezt a helyes madárkás-lóherés porcelán darabot a számítógépedbe. Loccsants a tetejébe egy kis vizet, és vedd elő a jobbnál jobb aromaolajaid. Szantálfa, citromfű, ylang ylang. Whatever. Élvezd, ahogy a nyugtató (vagy izgató) illatok átjárnak. Anyázz hangosan. Kódolva van, hogy egy ponton, amikor a relaxáció csúcsra járatva folyik, meglököd a porcelánbilit, amitől az egész olajos víz a billentyűzetbe távozik. Kármentesíts. Érezd még két napig az ujjaidon az így már korántsem kellemes illatot. Hát nem megéri? Ár: 27 dollár.

muzsa | 2005. február 4.

ŐRANGYALTÁSKA

Hein van Dam and Carolien Vlieger holland designer páros igen kreatívan közelítette meg az erőszak kérdését. Új táskakollekciójuk fantázianeve Guardian Angel, azaz Őrangyal. A retikül stratégiája az örök klasszikus: a legjobb a védekezés a támadás, azaz hónunk alá szorított vagy ölünkbe rejtett retikülünk most legjobb, ha támadóállásba helyezzük. Ezekből a táskákból kés, pisztoly vagy kereszt sziluettje domborodik ki, mely hasznos lehet a tolvajok, sőt, esetleges vámpírtámadások esetében is. A kollekcióban található laptop táskák a pacifistább vonalat képviselik: ezekből tej vagy gyümölcs 3D-mintája rajzolódik ki, annak az ideológiának a mentén, miszerint a tolvajok szeretik a laptopod, de utálják a tejet és gyümölcsöt. Az online shop weboldaluk ígérete szerint március közepén nyílik.

blaumann | 2005. február 3.

regisztráció | elfelejtett jelszó

kérem, válasszon! Kutatások Jogszabályok Segélyszolgálatok Hazai intézmények Külföldi szervezetek

reklám, média, köznyelv(147)

Nők az irodalomban- Centrifuga(80)

A nőnap vajon mi(52)

szülni, szülni, szülni(112)

Önmagunkat szeretni hogy kell?(7)

Szexpláza,ami még hiányzott….(19)

Bárcsak-bár(4)

A pszichológus válaszol(363)

erőszakos elkövetők sux(33)

Én és a mellem(98)

A nő, ha zsidó(101)

Nők a nők ellen(121)

Munka, jog

A nők védelme a munkajogban, munkavállalás és gyermekvállalás, munkaviszonnyal kapcsolatban felmerülő kérdések.

Erdős Hajni

jogász

Iskolatáska

Személyközpontú pedagógusaink, Lipták Erika és Várvári-Illés Orsolya várják a kérdéseket.

Karrier tanácsadás

Ha váltani akarsz, ha interjúra készülsz, ha régóta megoldatlan munkahelyi konflik- tustól szenvedsz, ha a cégedet karcsúsí- tani akarják…

Lánczi Judit

HR tanácsadó

A pszichológus válaszol

Ha egyedül vagy, ha túl nagy a család, ha minden összejött, ha nem tudsz kitörni, ha nem bírsz benne maradni…

Ritter Andrea

klinikai szak-pszichológus

Copyright Š 2004 Anyahajó Kulturális Egyesület ˇ Minden jog fenntartva. HONLAPTÉRKÉPMÉDIAAJÁNLAT

Comments are closed.