Forrás: Erec

Kérdésünkre válaszolva Tova Pinto asszony, a Szochnut Közép és Kelet-európai igazgatója elmondta, hogy idén, a Függetlenségi Nap alkalmából (Jom Haatzmaut) a szokottnál sokkal nagyobb és gazdagabb programmal készülnek együtt ünnepelni a helyi zsidó és nem zsidó szervezetek a Magyarországon tanuló izraeli fiatalokkal együtt.

Ez az oka annak, hogy a már jól bevezetett, a város központjában található Gödör Kulturális Centrumot helyszűke miatt “cserben hagyjuk”, és a nagyobb létszámot befogadó Millenáris Központi csarnokában és a szabadtéren rendezzük egész napos ünnepségünket Izrael Állam megalakulása évfordulóján. Az ide év sztár vendége az izraeli kultusz zenekar, a Dag Hanachash!

Az idei eseményt a Magyar Turizmus RT és az Informatikai Minisztérium is támogatja. Mint Tova Pinto asszony elmondta, Pál Béla államtitkár adatai szerint az elmúlt évben 138 ezer izraeli látogatott el Magyarországra. Ezen a napon is népes izraeli csoport lesz a fővárosban, akiknek szintén szeretnénk biztosítani, hogy kellőképpen ünnepelhessék Izraeli Függetlenségi Napját. Arra a kérdésre, hogy a tavalyi, izraeli katonatiszti látogatáshoz hasonlóan, az idén is lesz-e meglepetés, az igazgatóasszony egyértelmű igennel válaszolt. Egyúttal megkérte szerkesztőségünket, hogy tolmácsoljuk meghívását minden kedves Erec olvasónak. “Mindenki hozzon magával még valakit, hogy minél többen ünnepelhessük a zsidó állam születésnapját!” – zárta az interjút Tova Pinto.

B&B

Comments are closed.