Forrás: SG

FŐOLDALIT/TECHHARDVERTUDOMÁNYJÁTÉKMOBILDIGICAMFILMLETÖLTÉSÁLLÁSAPRÓ (57 új) SGMAIL ÁRUHÁZ TÁRHELY

fórum | tartalom | saját fórum | hírdoboz | RSS | médiaajánlat | impresszum

Hírlevél:

Cikkek Fórum Letöltések Kedvencek — Szótárak Angol-magyar Magyar-angol Német-magyar Magyar-német — Keresők Google Yahoo Altavista

Szolgáltatások

Nyomtatás

Elküldés e-mailben

Cikkek a rovatból

Megjelent az Opera 8.0

AMD procikkal csinálják a Csillagok Háborúját

Laptopról kezelt intelligens aknák Irakban

Kiterjedt reklám­hadjáratot tervez a Microsoft

ˇ Új kutató-fejlesztő laboratóriumot nyitottak Berlinben

ˇ Elkészült a Visual Studio 2005 második bétája

ˇ Egyre több idős ember használja az internetet

ˇ Mp3-ba tömörített miséket töltenek a lusta hívek

FőoldalIT/Tech

Új kutató-fejlesztő laboratóriumot nyitottak Berlinben

2005. április 19. 19:49, Kedd – Berta Sándor

Az intézményt Gerhard Schröder német kancellár, Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom első embere és Kurt Kutzler professzor, a Berlini Műszaki Egyetem rektora közösen nyitották meg.

Hirdetés

A T-Laboratories a világ minden kutatója előtt nyitva áll. A laboratórium hivatalosan a Deutsche Telekomé, ám részét képezi a Berlini Műszaki Egyetemnek. Az alapítók nem titkolták, hogy elsődleges céljuk a majdan elért tudományos eredmények minél előbbi pénzre váltása azáltal, hogy az új technológiákat később biztosan bevételt hozó termékekbe integrálják.

Kurt Kutzler, Gerhard Schröder és Kai Uwe Ricke

A célok között szerepel az is, hogy a tudomány és az ipar által elért új eredményeket egy nagy nemzetközi hálózatban egyesítsék. Mindez a terv szerint úgy lesz lehetséges, hogy minden egyes, a T-Laboratories-ban folyó kutatóprogramhoz nemzetközi partnereket fognak keresni. Ezek a partnerek lehetnek más oktatási intézmények, de a kutatás-fejlesztésre nyitott, arra áldozó vállalatok is.

A már jelenleg is folyó kutatások jól példázzák, hogy mire is gondoltak az alapítók. A felhasználóbarát termékek témakörben már most együttműködés van az intézmény és a Német Mesterséges Intelligencia-kutató Intézet között. A hálózati biztonság témakörben a T-Laboratories partnere az izraeli Ben Gurion Egyetem, míg a mobil szélessávú internet nevű területen a kaliforniai Stanford Egyetem. Ezenkívül az új intézmény partnere még a Microsoft és a Fraunhofer intézeteket működtető társaság is. A T-Laboratories vezetői a jövőbeni projektekben való partneri együttműködés reményében tárgyalnak olyan cégekkel, mint a Sun Microsystems, az Infineon, a France Télécom és a Daimler Chrysler.

Az intézet maga egyébként már 2004 áprilisa óta létezik, központja az egykori berlini Telefunken-házban van. Jelenleg a Deutsche Telekom 25 mérnöke, valamint 50 német és külföldi, elsősorban amerikai, kínai, indiai és görög kutató dolgozik a különböző projekteken. A kutatások középpontjában a nagy sávszélességű technológiák állnak, valamint az olyan területek, mint a mesterséges intelligencia, a beszédvezérlés és az automatika. Utóbbira jó példa a Future User Interface nevű program, amelyben a gép és az ember közötti kommunikációban rejlő lehetőségeket vizsgálják és kutatják a szakemberek.

A T-Laboratories élén két vezető áll. Peter Möckel, a Deutsche Telekom stratégiai és technológiai fejlesztési szakértője felel az intézmény szervezeti működéséért, míg Dr. Bernd Girod, a Stanford Egyetem professzora a tudományos munkáért felelős.

Comments are closed.