Forrás: Népszava

A legnagyobb New York-i független forgalmazó vállalat, a THINKFilm forgalmazza az Egtyesült Államokban Koltai Lajos Sorstalanság című filmjét, tájékoztatta a sajtót Hámori András, a film producere.

A megállapodás már meg is született az amerikai forgalamzóval, amely ebben az évben Oscar-díjig vitte a Born into Brothels című filmet és repertoárján olyan jelentős művek is szerepelnek, mint a francia Ozon 5×2 illetve a magyar Antal Nimród Kontroll című filmje. ‘Olyan céggel akartunk szerződést kötni, amely azonosul a mi elszántságunkkal és lelkesedésünkkel’ – mondja Hámori András, hozzátéve, nem utolsó sorban olyan vállalatot kerestek, amely elegendő pénzügyi háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy a lelkesedését a piac számára is észrevehetővé tegye. ‘Magyarul: amely hajlandó elegendő pénzt tenni a film mögé.” A filmet már eddig is több európai vezető cég vette át forgalmazásra: Olaszországban a Medusa, Franciaországban a Films Sans Frontieres juttatja el a mozikba, de megvették Izraelben, Skandinávia országaiban, Görögországban, Cipruson, Mexikóban és Argentínában is. Az itthoni bemutató után elsőként Németországban kerül a nagyközönség elé Sorstalanság: a június 2-i drezdai díszbemutatót berlini, stuttgarti és frankfurti kiemelt vetítések követik.

A film iránti rendkívüli nemzetközi érdeklődés jelzi, hogy a Sorstalanságot eddig huszonhét fesztiválra hívták meg. Várják több amerikai filmes mustrára, így Chicagóba, San Franciscóba, Seattle-be, továbbá Londonba, Karlovy Varyba, Varsóba, Edinburgh-be, Vancouverbe, Sao Paulóba, Sevillába, Stockholmba, Kijevbe, Pusanba, Dubrovnikba, Jeruzsálembe és Bangkokba.

A februári bemutató óta a Sorstalanságot Magyarországon majdnem négyszázezren látták. Ezzel a látogatottsággal a produkció több óriás költségvetésű, világsztárokat felvonultató szuperprodukció nézettségét maga mögé utasította. Népszava-információ

Comments are closed.