Forrás: Tűsarok

Milyen a rockmama, a csomagolt fiatal lány, a lengyel könyvtárosnő? Megtudhatja Tűpárna-díjasainktól. Sőt: kiderül, a magyar nő majdnem olyan gazdag, mint a kaliforniai olajmezők.

Tűpárna rovatunkban a hímsovén, patriarchális szemléletű vagy egyszerűen bunkó kiszólásokat és fordulatokat gyűjtjük egy helyre. De – mint ahogy az alábbi idézetek is mutatják – a női újságírás csiszolatlan gyémátjait is ide gyűjtjük. Gombostűvégre tűzzük a médiában, a reklámokban, a politikusi és a köznyelvben hemzsegő tapintatlanságokat, esetlen megfogalmazásokat és korszerűtlen gondolatokat. Véleményed, saját gyűjtésed kíváncsian várjuk a szerkesztőség címére vagy a reklám, média, köznyelv topikba.

Egy különleges óvszerfelhúzó szerkezet vonta magára a legtöbb néző érdeklődését a Nemzetközi találmányi kiállításon, amelyet Genfben tartanak – olvasható a MIGnews című orosz nyelvű hírportálon. Az eszközt feltaláló szenegáli üzletember szerint az emberek általában nem szeretnek a fogamzásgátlásról beszélni, de sok férfinak nehézséget okoz az óvszer használata. Mivel az újdonság óriási népszerűségre tett szert Szenegálban, a feltaláló a világpiac meghódítását tűzte célul. Azt állítja, eddig is számos európai cégtől kapott megkeresést.

2005. április 13.

Velvet

Folytatnám a nőtípusokkalBakács Tibor Settenkedő: Régen írtam egy sorozatot, az volt a címe, hogy Díva-tok. Ebben benne van a divat és a nő külső burka. Ezt folytatnám tovább, a nőtípusokról, az azokon belüli eltérésekről, a személyiségükről, mert szentül hiszem, hogy ami az emberből látszik, az nem pusztán a teste, nem pusztán a marketing, mert a képben mint ikonban, őrződik valami a személyiségből. Ez egy olyan sorozat lesz, amelyben Magyarország női magukra ismerhetnek, ha akarnak. Kétfelé vágna tehát a kard, lenne egy lírikus, esztétikai leírás, másrészt a magyar nő feltérképezése, ami majdnem olyan gazdag, mint a kaliforniai olajmezők. A magyar nőben minden megtalálható, és ennek történelmi okai vannak. Én nagyon örülök annak, hogy az avarok, a magyarok meg a szlávok itt összevissza kufircoltak, ezt a vérkeveredést én nagyon szerencsésnek tartom.

2005. április

ELLE

„Cigánymeggy, zsidócseresznye – a mai napig ezeket az elnevezéseket használják a silány, a vacak vagy a szokványostól eltérő gyümölcsök jelölésére a biológia tankönyvek. Itt lenne az ideje, hogy legalább a növényeknél használjunk más, kevésbé pejoratív jelzőket” – jegyezte meg Gerő Éva biológus, aki az egyik résztvevője volt a holokauszt-emléknap nyitányaként a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában a héten tartott oktatási és módszertani tanácskozásnak.

2005. április 16.

nol.hu

Egyik nap felkeltem, és rácsodálkoztam, milyen szép a faszom. Úgy éreztem nem foszthatom meg a közönségemet ettől a látványtól, azt akartam mindenki érezze az illatát és az ízét. Benkő Dániel gitárművész a Velvetnek.

2005. április 13.

Velvet

Charlize különleges szépség: 178 centi magas (ennek kétharmada láb), finom vonások, vonzó – ráadásul igazinak tűnő -, érzéki ajkak. És szépségét szerencsére nem is rejti véka alá: ellentétben a szégyenlős sztárokkal, mint Nicole Kidman, Jennifer Aniston vagy Susan Sarandon, ő magától értetődő természetességgel hagyja, hogy melltartójának pántja olykor-olykor félrecsússzon.

április

ELLE

– Tóth Gabi, mit mond a női megérzésed?

– Semmit, mert nem vagyok nő.

Párbeszéd a Megasztárban Till Attila és egy versenyző között.

2005. április 2.

TV2

Egy olasz kutató gyümölcsökhöz hasonlítja a női melleket. A dinnyemellű nők szeretnek enni, a narancsmellű nők okosak, a körtemellű nők imádják a szexet.

A kismellűek pedig nagyot szeretnének, a nagymellűek meg kicsit. És minden nő imádja a szexet, az is, aki még nem tudja.

2005. március 28.

Andrassew Iván kommentálja a Hócipőben a Hócipő híreit.

Az újpesti központi aluljáróban Kiss Péter kancelláriaminiszter és Csizmár Gábor, a munkaügyi tárca vezetője virágot adott a nőknek. Így kívánták emlékezetessé tenni a Nőnapot. – írta a Népszava.

Ha feminista lennék, simán följelenteném őket brutális és perverz szexista zaklatás miatt: mert mi másnak minősíthető az, ha valaki egy aluljáróban élőlények levágott nemi szerveit osztogatja a nőknek?

2005. március 28.

Andrassew Iván kommentálja a Hócipőben a Hócipő híreit.

DIGI

No Description

Ungár Klára, az SZDSZ ügyvivője az első politikus Magyarországon, aki nyilvánosság előtt beszélt homoszexualitásáról.

Veszteség. Mivel én erről eddig is tudtam, nem okozott különösebb traumát bennem, ám tudom, hogy számos férfi akad, aki veszteségként könyveli el ezt a hírt.

Március 28.

Andrassew Iván kommentálja a Hócipőben a Hócipő híreit.

DIGI

No Description

„Elemi ösztön

A leszbikus szex örömei

Férfi nélkül ez sem megy!”

(Playboy címlap, április)

Milyenek a lengyel könyvtárosnők?

„Arcuk túlnyomóan fáradtságot tükröz és sápadt. Tekintetük szomorú. Közülük sokan sokdioptriás szemüveget viselnek. Ápolt frizurájuk őszes. Akiknek hosszabb a hajuk, kontyba tekerik. Nemigen szépítkeznek, a sok bizsu viselése is idegen tőlük. Mind ápoltságukban, mind öltözködésükben elmaradnak a jogásznőktől, az orvosnőktől, a bankokban és az irodákban alkalmazott nőktől.

Leginkább a tanítónőkhöz és a muzeológus hölgyekhez hasonlítanak. A mintasokaság mindkét csoportjából a többség úgy vélekedik, hogy – akárcsak a korszerűen berendezett könyvtárak – a korszerűbben sminkelő és öltözködő, ha úgy tetszik: exhibicionistább könyvtárosnők minden bizonnyal további olvasókat csábítanának a könyvtárakba.

Különösen a továbbképzésen részt vevő kollégák között fordultak elő olyanok,akik szerint a könyvtárosnőket mindenekelőtt belső értékeik alapján (becsületesség, munkaszeretet, a rend és összhang iránti érzék, segítőkészség) kell tisztelni, bár ők is elismerik, ha kevésbé félénkek lennének és kockázatvállalóbbak, az hozzájárulna a szakma társadalmi presztízsének növekedéséhez. …. A könyvtárosnők ..azonban más országokban is nagyjából olyanok, mint Lengyelországban.

F: Firlej-Buzon: Jak wyglada bibliotekarka? In: Poradnik Bibliotekarza 2003. Referálva: TudományosMűszakiTájékoztatás 2005/3., ref.: +Futala T.

Nem születtem topmodellnek

1. Hárommilliárd nő mondhatja el magáról, hogy „nem születtem topmodellnek”, miközben folyvást azt örgölik az orra alá, hogy az ideális nő olyan, mint Claudia Schiffer vagy Naomi Campbell. Hát hogy lehet élni ezzel a tudattal? De nem biztos, hogy a férfiaknak valóban ilyen nők kellenek. Hanem milyenek?

2. S. P. 29 éves közgazdász, nőtlen. Az utóbbi időben a legfelszínesebb társadalmi kliséket tartom én is szépnek. Legyen a nő 170 centi magas, szőke, esetleg barna, olyan mint egy manöken. Korábban másképp vélekedtem. Akkor azt akartam, hogy a nő belülről legyen szép, kedves, megértő. Igaz viszont, hogy a barátnőm tökéletesen ilyen.

3. N. T. 40 éves fotós, házas: A topomodelleken a legszebb a folyószámlájuk. De azért ők megérdemelten vannak a csúcson. A profi modell szürke, mindaddig, amíg valamit nem csinál belőle a stylist, a közmetikus és a fodrász. Egy igazi fotómedellből bármit lehet csinálni. Minél kevésbé egyéniség, annál jobban lehet alakítani.

2005. március 23.

Népszabadság, Oázis magazin

Nők szigszalaggal. A te csomagod.

Megérkezett a te csomagod.

Távközlési hirdetés. A képen egy szőke és egy barna nő látható egy reptéri csomagkiadó futószalagon; kezük, lábuk, felsőtestük szigetelőszalaggal összeragasztva, oldalt csomagbiléta fityeg.

Ha Ön veszi le, magánügy.

Ha egy sztár, nálunk címlapon van.

Egy magát „minőségi bulvárnak” nevező újság hirdetése. A képen egy női bugyi látható.

A női életmódmagazin definíciója szerint csillog és olyan dolgokat mutat be nagyon gusztusosan, amiket az olvasók sosem tudnának megvenni.

2005. március 30.

Szily László a „Blikk Nők” című új magazinról

Tűpárna fórum

Írd meg véleményed te is a Tűsarok reklám, média, köznyelv topikjában!Egy kicsit elcsodálkozol a rendetlenségen – ez eddig nem is tűnt fel. De megbocsájtasz: férfi a szentem. Takarításhoz is a legszexibb topodba bújsz, és egy órával korábban kelsz, hogy mire Ő kinyitja a szemét, te már tökéletes sminkben szervírozhasd a kávét. Némiképp zavar a fél falat betöltő Pamela Anderson plakát a WC-ben, de úgy döntesz, egyelőre hallgatsz.

2005. március

Az összeköltözés alapeseteiről, Alarmmagazin II./4. szám

Béres Alexandra a Nagy Lebowski szerepében bemutatja, hogy ha sportról van szó, akár takarítani is hajlandó.

2005. március 29.

Földes András az első hazai curling-pálya megnyitásáról

Jó eséllyel Szigeti Ferenc 81 éves édesanyja volt a legidősebb rajongó a pénteki Karthago- lemezbemutató koncerten, de az élmény valószínűleg túlságosan is emlékezetes maradt számára. Az idős hölgy ugyanis elesett a lelátón, és olyan lábsérülést szenvedett, amit a kihívott mentők a helyszínen nem tudtak ellátni. A zenekarvezető édesanyja azonban a koncert végéig nem hagyta, hogy elvigyék a mentők: előbb végignézte a közel két és félórás show-t, hisz – mint mondta – kisfia zenekara nem játszik mindennap ekkora bulit. Szigeti Ferencet a fellépés közben kollégái nem tájékoztatták minderről, csak a koncert után, a mentőautóban találkozott sérült édesanyjával. A zenekarvezető büszke kommentárként csak ennyit jegyzett meg a Velvetnek: „Hát ilyen egy igazi rockmama!”

2005. április 4.

Velvet

Comments are closed.