Paletta

sofar, 2005. április 14. 01:18  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 14. 00:00

Film. A 36. Magyar Filmszemlén rendezői díjjal kitüntetett Leszármazottak című dokumentumfilmet vetítik ma délután fél négytől a pesti Hunnia moziban (Erzsébet krt. 26.). Varga Ágota rendező a magyarországi holokausztban vezető szerepet játszott Endre László visszatért fiának portréjában az apa nézeteinek továbbéléséről ad látleletet. A vetítés utáni vitában részt vesz Ormos Mária, Romsics Ignác és Molnár Péter történész, László János pszichológus, H. Sas Judit szociológus és a rendező.

Felolvasás. Karin Ivancsics lesz a vendége a Fiatal osztrák szerzők felolvasó-sorozatnak ma délután öt órakor a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban (Piaristák tere 8.). A burgenlandi születésű, Bécsben élő írónő az Aufzeichnungen einer Blumendiebin című kötetéből ad elő részleteket.

Koncert. A Mediawave karaván ma délután a szegedi Grand Caféba (Deák Ferenc utca 18.) érkezik. Este nyolc órától korábbi Mediawave-fesztiválok emlékezetes koncertjeiről szóló összeállítást, rövid groteszk és erotikus kisjáték-, animációs- meg dokumentumfilmeket vetítenek. Lesz még performance, vásári komédia dzsesszkoncert.

Színház. Múló rúzs című kabaréját holnaptól játssza a Baltazár Színház a Millenáris Parkban (II., Fény utca 20-22.). A csütörtökön, pénteken és szombaton hét órakor kezdődő előadások bölcsességről, öregségről és felejtésről szólnak.

Comments are closed.