Forrás: NOL

Első ízben hozott létre Bécs a zsidók kárpótlásával foglalkozó külön platformot a város honlapján. A szolgáltatás célja, hogy megkönnyítse a károsultak és leszármazottaik utáni kutatást.

Az osztrák főváros 2001-ben hozta létre kárpótlási ügyekkel foglalkozó ügyosztályát a Városházán belül, amelynek feladata, hogy tájékoztatást nyújtson a nemzetszocializmus áldozatainak illetve azok leszármazottainak. A kárpótlási kérelmek ellenőrzésén túl segítséget nyújt az áldozatok és hozzátartozóik felkutatásában, illetve irányítja a zsidó temetők fenntartása körüli teendőket Bécsben.

A most elindított elektronikus információs platform célja, hogy segítséget nyújtson az áldozatok és leszármazottaik nemzetközi felkutatásában, illetve részletes információkkal szolgáljon az érintettek számára.

Az oldal ezen túlmenően részletesen dokumentálja a város szerepvállalását a náci megszállás áldozatainak kárpótlásában és tartalmazza azoknak a szervezeteknek és egyesületeknek az elérhetőségét is, amelyek további információkkal szolgálhatnak a témában.

A platform a www.wien.gv.at/verwaltung/restitution/index.html című linken keresztül érhető el.

(Compress)

Comments are closed.