Hírek

sofar, 2005. április 14. 01:18  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 14. 00:00

Alföldi Róbert a Súgó Csiga fődíjasa. A Súgó Csiga Díj fődíjazottja újra az első díj kiosztásakor, 2001-ben nyertes Alföldi Róbert lett, aki a tavalyi nyertestől, MészárosÁrpád Zsolttól és a gála fővédnökétől, Jirí Menzeltől vette át az elismerést tegnap este az Új Színházban. Rajta kívül Bereczki Zoltán, Fekete Ernő, Földes Tamás, Gálffi László, Kaszás Attila, Kern András, Kulka János, Nagy Ervin, Náray Erika, Szinetár Dóra és Trill Zsolt kapta meg a „közönségkedvenc” díját. (Munkatársunktól)

Családi tragédia az 5-ös főúton. A szabálytalanul közlekedő autót vezető negyvenéves férfi és öt hónapos kislánya vesztette életét abban a balesetben, amely szerdára virradó éjszaka történt Szeged és Balástya között az 5-ös főúton. Az autóban utazók közül a karambolt egyedül az elhunyt kisgyerek édesanyja élte túl: őt súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba. A család Szeged felé tartott, amikor egy gépkocsisor előzése közben az egyik jobbra ívelő kanyarban autójuk frontálisan ütközött egy pótkocsis teherautóval. A tehergépkocsi vezetőjét súlyos sérülései miatt szintén kórházba kellett szállítani. (Népszabadság)

Tudományos kávéház. A Hauer-esték tudományos beszélgetés-sorozat mai vendége Hámori József akadémikus, agykutató lesz. Előadásának címe: Az emberi agy mint a civilizáció szerve. A beszélgetésre 18 órai kezdettel kerül sor a budapesti Hauer-cukrászdában, Kővári Péter, a Duna televízió munkatársának vezetésével. (Népszabadság)

Gyümölcsfagylalt medvéknek. A korán jött 35-36 fokos hőségtől Izraelben nemcsak az emberek, de az állatok is sokat szenvednek. Nincs ez másként a Ramat Gan-i szafariparkban, ahol különösen sokat szenvednek a hőségtől a barnamedvék. Kínjaikat enyhítendő a gondozók újfajta csemegét találtak ki az állatoknak: reggelire almából, narancsból és sárgarépából különleges recept szerint elkészített gyümölcsfagylaltot kapnak. A fagylaltot 20 kilogrammos tömbökben szolgálják fel, ám az édesség méretei nem hozzák zavarba a medvéket. A találékony állatok belökik a csemegét a medencébe és így lakmározzák be a finomságot. (MTI)

Kötelező „defektmellény” Ausztriában. Május 1-jétől Ausztriában is kötelező lesz a fényvisszaverő csíkokkal ellátott mellény viselete az autópályákon, valamint a főbb közlekedési útvonalakon mindazok számára, akik kiszállnak az úton megállni kényszerülő gépkocsikból. Minden személykocsiban legalább egy ilyen mellénynek kell lennie a gépkocsivezető számára, s a sofőröknek fel is kell venniük a mellényt, ha ki kell szállniuk az autóból baleset, defekt vagy egyéb műszaki hiba miatt. A külföldi autókra is vonatkozik az új rendszabály; a mellény meglétét, illetve viseletét a közlekedés-rendészet ellenőrizheti. (MTI)

Gipszelt lábbal vezetett. Begipszelt lábbal vezette gépkocsiját és halálos balesetet szenvedett szerdára virradó éjszaka Abán egy 44 éves iszkaszentgyörgyi asszony – közölte a rendőrség az MTI-vel. Az autó az árokba szaladt, és elejével az útárkot keresztező híd betonszegélyének ütközve állt meg – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt. Nem használta a biztonsági övet és a jármű vezetésében feltehetően korlátozta, hogy a bal lába gipszben volt. (MTI)

Közönségváró háziorvosok.

Érdeklődők és gyógyulni vágyók is részt vehetnek az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ) április 22-én, Gyulán kezdődő kongresszusának több programján. Meghallgathatják például, hogyan befolyásolják a daganatos betegségeket a génmanipulált növényből készült táplálékok, szó lesz az allergia korszerű terápiájáról, az inkontinencia új gyógymódjairól, az immunerősítőkről, a reumatológia irányairól. Mint Horváth Józseftől, a háziorvosi találkozó szervezőjétől megtudtuk, több egészségüggyel foglalkozó cég kiállításokon mutatja be legfrissebb termékeit, és a társ szakmai szervezetek vezetői is megkereshetők kérdésekkel. (Népszabadság)

A skandináv lottó 15. heti nyerőszámai

Első számsorsolás:

6, 9, 11, 13, 21, 26, 34

Második számsorsolás:

4, 10, 11, 13, 14, 18, 27

népszabadság közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz. Hívásaikat várja reggel 10-től 19 óráig:

Schwartzenberger István

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Comments are closed.