Forrás: Híradó

Izrael figyelmen kívül hagyja George Bush amerikai elnök felhívását, hogy állítsa le a telepek építését a megszállt területeken – jelentette ki a Reutersnek Amr Musza, az Arab Liga főtitkára

A politikus szerint Izrael mindaddig semmit nem tesz a palesztinokkal való megbékélés érdekében, amíg az Egyesült Államok „rendre nem utasítja”. Valakinek, éspedig konkrétan az Egyesült Államoknak meg kellene mondania, hogy milyen lépéseket eredményez, ha az izraeliek folytatják a Jordán folyó nyugati partján a telepek építését. Ameddig csak ülnek és beszélnek, addig Izrael semmit nem tesz ez ellen, mert tudja, hogy mindent büntetlenül megúszhat – nyilatkozta a brit hírügynökségnek Musza.

Bush elnök nyíltan felszólította Izraelt a nyugati parti települések kiszélesítésének leállítására, miután kedden texasi birtokán találkozott Ariel Saron izraeli miniszterelnökkel. Saron munkatársa, Dov Weisglass nem sokkal később kijelentette, hogy a telepekkel kapcsolatos amerikai álláspont már korábbról ismert. Amr Musza szerint ez a Bush által mondottak lekicsinylésével ért fel. Ha Izrael nem tartja magát a közel-keleti megbékélést szolgáló programhoz, az úgynevezett „útitervhez”, akkor szigorúan rendre kell utasítani – közölte.

MTI Panoráma

Comments are closed.