Forrás: NOL

“Bárándy és kész!”

Népszabadság Online, 2005. április 13. 13:00

A pápaválasztás és a köztársasági elnök jelölése sem hagyja hidegen bloggereinket. Blogszemle

Kezdjük a mixel. Kiki blogjában – április 8-nál utólag – összeszerkesztette a saját pápaválasztó felhívását és a köztársasági elnök jelölésre érkezett bejegyzéseket. Hogy ne kelljen keresni egy az egyben:

‘BartosPéter: Marháskodás lett egy igen fontos közjogi méltóság személyének megkeresése.

A hivatalos MSzP talán Szilit nyomja. Szili szerintem nem kifejezetten

Államfő típus, attól függetlenül, hogy látszik rajta a tanulás mint parlamenti elnök.

kiki: Igazán meglepő az MSZP klerikális nyomulása, dehát közelednek a választások. Ráadásul elsőként javasolnak BP szerint nőt a pápa posztjára, igazán brávó, brávó, brávó. 1 pont.

BartosPéter: Bárándy és kész!

kiki: a fiút vagy az atya posztjára. Rég láttam őt, nem vagyok biztos a szinében, fél pont ide, fél pont oda.

Hella újra: Ja, és bocs, hogy nem javasoltalak téged.

kiki: Egyébként miért is ne lehetne egy zsidó a pápa? Hiszen az egész vallás egy zsidóra épül. Bár engem is hamar keresztre vonnának.

Adunk kikinek 1 pontot, oké?

Hajónapló / Izsák: Izgalmas helyzet elé állították magukat a szocik: bevállalják-e Szilit úgy is, hogy az SZDSZ nemet mond? …

Csak okosan, összeszedetten kell kommunikálni az ehhez szükséges üzenetet. És az sem mindegy, hogy ki kommunikálja ezt, illetve, hogy ki áll a kórus élére. Már persze, ha össze tud állni egy kórus!

Kiki: Hű, erre nem gondoltam: a Kórus! Hozsánna, hozsánna. Akkor viszont kell egy szólista is!

Hajónapló / Izsák: Gyurcsány (is) kell hozzá!

Aki Szili Katalinra szavaz, függetlenül párthovatartozásától, arról tesz tanúbiizonyságot, hogy képes felülemelkedni szűk pártérdekeken – ezt lenne érdemes kommunikálni.

Kiki: Szerintem pedig inkább arra kell játszani, hogy végre nő kerül vezető pozicióba. Megvallom, elég szexista vagyok.

Hajónapló / Izsák: … az MDF-nek viszont történelmi esélye van rá, hogy elérje: ismét komolyan vegyék (úgyis, mint partiképes váltópárt).

Kiki: Ha jól értem, a papoknak engedélyezné a házasságot? Ibi is belép a képbe?

Hajónapló / Izsák: A Fidesz-képviselők szavazási magatartása attól is függ majd, hogyan alakul vezérük borpancsolási ügye.

Kiki: Te tényleg mindenre gondolsz! A misebor! Felpancsolta az ellenzék? Sebaj, majd ostyával veszik be.

Hajónapló / Izsák: A legszomorúbb, persze az, hogy égen földön nincs e honban egy figura, aki mögé nép és politikai ‘elit’ jókedvvel odaállna.

Kiki: azért ne túlozz, szegény Wojtila most távozott az égbe és a nép egyemberként állt mögötte. Igaz, nem jókedvvel. De talán odafenn meghallgatnak és nemcsak jókedvvel, de bőséggel is megáldanak.

Összegzem: Szili: +1

Ibi: + 1 (ebből balhé lesz)’ Tovább a blogba

És akkor keverés nélkül Bartos Péter a köztársasági elnök jelöléséről: ‘Már ebből a fontos politikai kérdésből is hülyét csináltak.

Azt hiszem egyedül engem , és a kutyánkat nem javasolták még.

Marháskodás lett egy igen fontos közjogi méltóság személyének megkeresése.

A hivatalos MSzP talán Szilit nyomja. Szili szerintem nem kifejezetten Államfő típus, attól függetlenül, hogy látszik rajta a tanulás mint parlamenti elnök.’ Tovább a blogba

Izsak Szili bevállalásáról: ‘Izgalmas helyzet elé állították magukat a szocik: bevállalják-e Szilit úgy is, hogy az SZDSZ nemet mond? Abban bízva, hogy az ellenzék padsoraiban lesz annyi átszavazó, ahány elég, hogy a harmadik menetben érvényes legyen a voks.

Elő lehet állítani olyan lélektani helyzetet – nem is olyan nehéz -, amelyben ez símán összejöhet. Csak okosan, összeszedetten kell kommunikálni az ehhez szükséges üzenetet. És az sem mindegy, hogy ki kommunikálja ezt, illetve, hogy ki áll a kórus élére. Már persze, ha össze tud állni egy kórus!

Gyurcsány (is) kell hozzá!

Mi jövünk és őt akarjuk, a mi emberünk – de olyan, aki nektek is jó, mert népszerű.

Ha az MSZP kihátrál Szili mögül, a padlóra kerül. Veszíthet akkor is, ha kitart mellette – de akkor csak köztársasági elnök-jelöltjét veszíti el, az arcát megőrzi. És ez fontosabb.’ Tovább a blogba

A feminista blogjában női érdekvédők Bárándy ellen: ‘Az aláíró női érdekvédő, illetve jogvédő szervezetek meghökkenéssel értesültek arról, hogy a köztársasági elnök jelöléséről folyó politikai alkudozásokban támogatókra lelt dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter.

Bárándy Péter minisztersége alatt számos alkalommal adta jelét a nők emberi jogai iránti érzéketlenségének.’ Tovább a blogba

Comments are closed.