Forrás: NOL

Megkezdte műsorai sugárzását az első közös izraeli-palesztin rádió, amelynek feladata a békés egymás mellett élés eszméjének népszerűsítése – közölték szerdán az új sajtóorgánum vezetői.

Közleményük szerint a Mindenki a Békéért – Rádió Határok Nélkül névre keresztelt, kelet-jeruzsálemi székhellyel működő adó három nyelven, héberül, arabul és angolul sugározza híradásait, kulturális és zenés műsorait.

Az új rádió feladata a békés egymás mellett élés és a pluralizmus eszméinek népszerűsítése: az adó többek között a béke érdekében tevékenykedő izraeli és a palesztin szervezetek működéséről tájékoztatja hallgatóit, illetve olyan vélemények kifejtésének is teret ad, amelyek jelenleg alig tükröződnek az izraeli sajtóban.

„Olyan orgánumot kívánunk létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az izraeliek és a palesztinok új szinten folytassanak állandó párbeszédet” – hangoztatta Simon Malka, a rádió izraeli társigazgatója.

Palesztin kollégája, Maisz Baranszi-Sziniora pedig azt emelte ki, hogy a rádió révén politikai meggyőződésétől függetlenül minden hallgató sokat tudhat majd meg a másik félről, az izraeli-palesztin együttműködés pedig a közel-keleti konfliktus gyors lezárása iránti reményt táplálja.

(MTI)

Comments are closed.