Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. április 12. 12:35

Házi őrizet alá helyezett egy szélsőséges zsidó vezetőt kedden az izraeli hadsereg, a Gázai övezetből és Ciszjordánia egyes részeiről való izraeli kivonulás biztonsági kockázatának csökkentése érdekében – közölték biztonsági források.

Noam Federmant, a betiltott arabgyűlölő Kah mozgalom tagját szeptember 1-jéig tartják házi őrizetben hebroni otthonában, mivel ‘titkosszolgálati értesülések szerint veszélyt jelent a térség közbiztonságára’. A titkosszolgálatok korábban figyelmeztettek arra, hogy szélsőséges nacionalisták támadásokat intézhetnek palesztinok vagy izraeli tisztségviselők ellen, a gázai övezeti zsidó telepek, illetve négy ciszjordániai kolónia július 20-án kezdődő felszámolása fölött érzett haragjukban.

Az izraeli média szerint ez az első eset, hogy a hadsereg korlátozó intézkedést vezetett be zsidó fegyveres ellen annak megelőzésére, hogy az illető a tervezett gázai kivonulás elleni tiltakozó akciókba keveredjen. Federman, aki többször ült már börtönben tevékenysége miatt, egy korábbi rendelkezés értelmében éjszakánként eddig sem hagyhatta el otthonát.

(MTI)

Comments are closed.