Forrás: Népszava

Élesen tiltakozik a magyar diplomácia minden olyan politikai szándékkal szemben, amely a március végi kolozsvári incidenseket megpróbálja összekapcsolni a közelmúlt vajdasági magyarellenes atrocitásaival – jelentette ki a külügyi tárca politikai államtitkára az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén. Bársony András hozzátette: a kolozsvári magyar főkonzulátus jelezte, hogy a romániai rendőri szervek gyorsan és valószínűleg megfelelő alapossággal jártak el. Németh Zsolt a bizottság fideszes elnöke úgy vélte: hiba a történteket bagatellizálni, tekintettel Románia EU-csatlakozására is. (MTI)

Az ombudsman nem jelent fel

A büntető törvénykönyv vonatkozhat arra az Internetes Zsidó Adatbázisra, amelyet egy világhálón megjelenő magazin működtet – nyilatkozta egy televíziós műsorban az adatvédelmi biztos. Péterfalvi Attila az interjúban arra a kérdésre, miért nem jelenti fel az internetes oldalt, azt válaszolta: az ombudsman nem arra való, hogy feljelentgető legyen, ebben az ügyben bárki büntetőjogi feljelentést tehet. Az ügy előzménye, hogy egy világhálón megjelenő magazin olyan szolgáltatást működtet Internetes Zsidó Adatbázis elnevezéssel, amely egy közszereplő nevének begépelése után kiírja, hogy az adott ember zsidó-e. (MTI)

Nem jogerősen pert nyert Kondor

Pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke első fokon, nem jogerősen a Magyar Hírlap korábbi kiadója, a Ringier Kft. ellen. Az ítélet szerint a lap tavaly február 27-én megjelent, ‘Kondor iratai az NBH-nál vannak’ című írásában valótlan és hamis látszatot keltő tényállításokat közölt – tudatta a rádió elnökét a perben képviselő ügyvéd. Varga Tamás közleménye szerint a Fővárosi Bíróság megállapította azt is, hogy a Magyar Hírlap valótlanul állította, hogy Kondor Katalin 1974-től 1983-ig titkos megbízottként kapcsolatban állt volna a Budapesti Rendőr-főkapitányság III/II. főcsoportfőnökségével. (MTI)

Comments are closed.