Forrás: NOL

Serfőző Melinda, 2005. április 12. 00:00

Prieger Zsolt, az együttes alapítójaKép: Pálvölgyi Kriszta Országos turnéjának újabb állomásához érkezett a megújult Anima Sound System: ma esete a Pécsi Sörházban koncerteznek (Pécs, Xavér u. 19.).

Az elektronikus tánczenét játszó zenekart 1993-ban Szombathelyen alapította Prieger Zsolt és testvére, Szabolcs, valamint Németh Gergely, akik ma is a zenekar alapját jelentik: mindig valamelyikük zenei ötletét fejlesztik tovább, és a kialakuló zenékhez keresik meg a megfelelő embereket. Az együttes legjellemzőbb tulajdonsága a kísérletezőkedv: építkeztek már például a pop-, a zsidó, a cigány, az indiai vagy a komolyzenéből, készítettek filmzenét, de feldolgozták a Himnuszt is. Másik ismertetőjegyük a határozott véleménynyilvánítás: úgy vélik, amivel nem értenek egyet, ami zavarja őket, azt ki kell mondani.

Az elmúlt kicsit több mint tíz évben a műfaj hazai úttörőiből az egyik legismertebb csapattá nőtték ki magukat, több lemezük jelent meg itthon és külföldön. Több nemzetközi fesztiválon is felléptek, dolgoztak olyan világszerte ismert zenekarokkal, mint az Asian Dub Foundation. A másfél évvel ezelőtti tízéves születésnapi koncert után tavaly új énekesnővel, Kása Julival tértek vissza, elődje, Németh Juci megvált a csapattól. Mint minden tagcserénél, a régi rajongók egy része most is úgy véli, nem volt jó ötlet énekesnőt váltani – hogy igazuk van-e, mindenki eldöntheti saját maga, hiszen a mostani, május közepéig tartó turnén is őt hallhatja a közönség. És természetesen ízelítőt kapnak a most készülő új lemezből is, amelyen például a Szex és Lucia és az Északi sarkkör szerelmesei című filmek főszereplője, Najwa Nimri is hallható.

Comments are closed.