Forrás: Emih

Ezen a héten egy csodálatos esemény résztvevői lehettünk. Nógrádi Bálint és felesége Sára kisfiának 3. születésnapját ünnepelhettük az ortodox közösségekben szokásos hajvágási szertartással.

A Tórában az áll (5M.20:19)”Mert olyan az ember, mint a mező fája!” Az ember fához hasonlít, mert akárcsak a fa, kicsiny magból fakad, növekszik, gyümölcsöt érlel, ágakat bont. A fákról életük első három évében nem szüretelik le a termést, és három éves koráig a fiú gyermek haját sem vágjuk le.

A szülők, nagyszülők szerető gondoskodása, a tanárok és barátok jelenléte igazán meghitté varázsolta a hangulatot.

Az édesapa, Bálint rövid köszöntője után a zsidó szokásoknak megfelelően Eli csilingelő hangon felolvasta az alefbétet. Ovis barátai, a kicsi Mendel és Tobi is boldogan ragadták meg a mikrofont, hogy elmondjanak egy-egy sort a Tórából. Ezt követően mindenki, aki cödokót adott az ünnepeltnek, egy-egy tincset váhatott Eli hajából. A 3 éves kisfiúk a hajvágást követően hordják a ciceszt és a kipát.

Eli jigádol L Tora, Chupa uMaaszim tovim. Eli nőlj nagyra a Tóra és a Chaszidizmus útján, szép esküvőre és sok jó-cselekedetre!

Comments are closed.