Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. április 10. 16:25

Abu Muszab az-Zarkávi jordániai származású terroristavezér iraki csoportja vasárnap hangoztatta eltökéltségét, hogy folytatja a dzsihádot (szent háborút), válaszul az új iraki elnök, Dzsalal Talabani amnesztiaajánlatára.

‘Amerika ügynöke, Dzsalal Talabani úgynevezett amnesztiát jelentett be a mudzsáhidok (harcosok) számára, részvételre híva őket a politikai játszmában’ – írta a csoport egy iszlám internetes honlapon megjelent közleményében, amelynek hitelességét egyelőre nem sikerült megállapítani.

‘Mi, az al-Kaida Mezopotámiai Szervezete nem bocsátjuk meg hűtlenségedet, a muzulmánok vérének ontását, becsületük megsértését – folytatódik a dokumentum. – Te csak a kardunkra számíthatsz, ó, zsidók és keresztesek ügynöke. Nem mondunk le a dzsihádról, amíg csak a saría (iszlám törvénykezés) meg nem valósul az országban.’

Talabani csütörtöki beiktatási beszédében amnesztiát ajánlott az iraki lázadóknak, hogy ‘esélyt adjon nekik’ az új Irakba való beilleszkedésre. Hozzátette ugyanakkor, hogy ‘erővel vissza kell szorítani a külföldről érkező terrorista bűnözőket, akik szövetkeznek a baaszista bűnözökkel’ – az utóbbiakon a megbuktatott diktátor, Szaddám Huszein híveit értve.

(MTI)

Comments are closed.