Hírek

sofar, 2005. április 08. 00:10  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 8. 00:00

Sütő András átvette március 15-i kitüntetését

Mádl Ferenc államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét adta át Sütő András Kossuth-díjas írónak csütörtökön a Sándor-palotában. Sütő András a kitüntetést a március 15-i nemzeti ünnepen akadályoztatása miatt nem tudta átvenni. Az ünnepségen jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő, Szili Katalin az Országgyűlés elnöke,Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Holló András, az Alkotmánybíróság elnöke és Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. (MTI)

Levéltárban Nyers Rezső iratai

Mintegy huszonnyolc doboznyi hivatalos iratot és személyes feljegyzést ad át az Országos Levéltárnak Nyers Rezső. Az elmúlt évtizedek meghatározó politikusa – szinte példa nélkül álló módon – úgy döntött, a munkája során 1945-2004 között felhalmozódott dokumentumokat a nemzeti archívum őrizetére bízza. (N. K. J.)

Holokauszt-emlékhét

Megemlékezés, filmvetítés, kerekasztal-beszélgetés lesz a Holokauszt-emlékhét programjában, amely szombaton kezdődik Budapesten. Elhelyezik az emlékezés kövét és felolvassák az áldozatok nevét a Páva utcai intézményben, ahol a téma oktatásával kapcsolatos rendezvények, a Kultiplex moziban pedig vetítések lesznek. (MTI)

Comments are closed.