Forrás: Magyar Hírlap

Nem tűrik meg az újnyilasokat az angyalföldi Dagály utca egyik házának lakói

Nem tűrik meg az újnyilasokat az angyalföldi Dagály utca egyik házának lakói. Az épület pincéjében az elmúlt hetekben nyitott irodát a Bácsfi Diána nevével fémjelzett Magyar Jövő Csoport. Lapunk úgy tudja, a legutóbbi lakógyűlésen döntöttek arról, hogy akár birtokháborítási pert is kezdeményeznek, ha nem mennek ki önszántukból Szálasi hívei.

Az 55 négyzetméteres pincerész tulajdonosa nem a házban lakik, ő az önkormányzattól vásárolta meg a helyiséget. Ez év február végén a tulajdonos bemutatta Bácsfit mint az új bérlőt a háromszintes ház közös képviselőjének. Bácsfi lapunknak azt mondta, hogy heteken át nem volt semmilyen konfliktusuk a lakókkal, bár eleve fenntartással fogadták a szervezet megjelenését. Hetente három-négy alkalommal gyűlnek össze az irodában. A mitológiai előadásokon húsz-harminc érdeklődő is akadt. A lakók ezt elégelték meg. Szerintük félelemkeltő és zavaró a sok idegen megjelenése. Ráadásul postaládáikba egy alkalommal tagtoborzó röplapokat is tettek.

A múlt hét végén Bácsfi előadását megpróbálta félbeszakítani a közös képviselő. Végül azzal távozott, hogy ha még egyszer gyűlést tartanak, birtokháborítási pert kezdeményeznek. Az ellen nincs kifogásuk, ha csak Bácsfi használja a helyiséget, de csak irodai munkára. A hungaristák azóta nem mentek le a pincébe. Vezetőjük közölte, hogy jogászokkal konzultálnak. Ám a bérleti díjat előre kifizették, ezért ragaszkodnak a helyiséghez.

gz

Comments are closed.