Forrás: Figyelő

Izraelieké lett a Biomark

2005. április 7.

FigyelőNet

Az izraeli Makhteshim Agan Industries (MAIN) megvásárolta a magyar disztribúciós cég részvényeinek a 70 százalékát. A Biomark Kft. évente 10 millió dollár értékben ad el mezőgazdasági vegyszereket – adta hírül Haaretz izraeli napilap.

Cikk küldése e-mailben

Nyomtatóbarát verzió

Hozzászólás a fórumban

A szerdai napon megjelent közleményben nem jelezte a MAIN, hogy mennyit kellett fizetnie a cégért, de a becslések szerint pár millió dollárba kerülhetett a tranzakció. Az izraeli cég opcióval rendelkezik a megmaradt Biomark részvényekre.

A MAIN elsődleges célpontja az amerikai piac, de a máshol adódó jó lehetőségekről sem akarnak lemaradni. A kelet-európai és magyar térség még fejlődik, és az utóbbinál meglehetősen alacsonyak a kockázati tényezők – nyilatkozta Eli Assraf, a MAIN pénzügyi vezetője.

Két hónapja az izraeli cég 5 millió dollárért már megvásárolta egy holland disztribúciós cég, a Mabeno részvényeinek 50 százalékát, korábban pedig spanyol, német, és görög vállalatokat kebelezett be. Leányvállalatai Angliában, Olaszországban és Franciaországban is működnek.

Comments are closed.