Röviden

sofar, 2005. április 06. 23:12  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 7. 00:00

Fidesz: nem épül a metró

Budapesten a rendszerváltás óta Demszky Gábor nevéhez köthetően semmilyen jelentős beruházás nem valósult meg, ami létrejött, az a polgári kormány érdeme – jelentette ki tegnap Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezető-helyettese. A Baross téren csak “egy nagy gödör van”, ahol majd a 2-es metró új kijárata lesz, szó sincs a 4-es metró építéséről – hangoztatta. A Fidesz tevékenységét azzal lehetett volna jól bemutatni, ha a frakcióvezető-helyettes nem a Baross téren, hanem az Erzsébet téri gödörnél tartott volna sajtótájékoztatót – reagált Korchma Zsombor, a városházi SZDSZ-frakció szóvivője. (Munkatársunktól)

Pszichiátriai otthon

Elkészült az 50 ember ellátására és 15 ember átmeneti elhelyezésére alkalmas pszichiátriai betegek otthona a XVII. kerületben.A 110 millió forintból megvalósult Your Self Centrumot a Félúton Alapítvány hozta létre önkormányzati és minisztériumi támogatással. Az otthont holnap adják át. (B. T.)

A Kazinczy u. 5. már szép

Bemutatták tegnap a Kazinczy utca 5. felújított homlokzatát. A régi pesti zsidónegyed egyik építészeti gyöngyszemének külsejét húszmillió forintért tetette rendbe a VII. kerületi önkormányzat. A ház egyike a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által védetté nyilvánított épületeknek. (Munkatársunktól)

Comments are closed.