Forrás: MA

Amerika és Ausztrália után, most Izraelben is bevezetik a gyógyítás egy különleges módszerét. A lényeg abban rejlik, hogy a páciensnek ki sem kell tennie a lábát otthonról és mindez a modern technológiának köszönhető. Pszichológus és páciens konferenciabeszélgetést folytatnak. 

Az izraeli parlament jóváhagyta az új módszer bevezetését. Januártól mindenki, aki „ki akarja önteni a szívét”, otthonról is megteheti, konferenciabeszélgetésen keresztül. Az új szolgáltatás mögött a Ben-Gurion Egyetem áll.

Kutatásaik során kiderült, hogy nagyon sok lelki beteg azért nem megy el pszichológushoz, mert felidegesíti az odavezető út. Sokan azt mondták, nem mennek el az orvoshoz, mert félnek az előítéletektől. Az új módszert bevezető orvos elmondta, hogy Az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában és Finnországban nagyon jól bevált az új kezelési módszer.

A modern technológia segítségével nem csupán a földrajzi távolság problémáját lehet áthidalni, hanem sokkal jobban meg lehet figyelni a páciens testbeszédét. „Amikor konferenciabeszélgetést tartok egy betegemmel, sokkal jobban meg tudom figyelni a mozdulatait. A kamerával minden lényeges mozdulatot láthatok, nem úgy, mint az irodámban.”- nyilatkozta módszer bevezetője.

One Response to “A pszichológus házhoz jön”

  1. Ivan a Te szakmad ?!

    Ivan a Te szakmad ?!