Forrás: Népszava

A szakmai stáb és a tulajdonosi kör döntése alapján meghatározatlan ideig a junior labdarúgókkal készül az Újpest FC két, a válogatottat is megjárt játékosa, a csatár Kovács Zoltán és a középpályás Polonkai Attila. A két futballista a csapat kedd délelőtti edzése előtt értesült erről. ‘Úgy határoztunk, hogy az említett játékosok Víg Péter irányításával dolgoznak tovább. Egyik játékossal sem vagyunk megelégedve. Polonkai esetében erőteljes mentális változást várok, észre kell vennie, hogy gyenge, nem eléggé célratörő hozzáállással Újpesten nem lehet futballozni! Kovács Zoltán meghatározó labdarúgó a Megyeri úton, ám az elkövetkező néhány mérkőzésünkön nem fér bele a szakmai elképzelésekbe, ezért egyelőre még a kispadon sem foglalhat helyet.

Remélem, hogy a tulajdonosi körrel együtt meghozott döntéseink eredménnyel járnak’ – mondta Mészöly Géza. Az Újpest a tavaszi első mérkőzésen 3-0-ra győzte le a Fehérvár FC-t, de azóta rosszul szerepel. Az MTK Budapesttől 3-1-es vereséget szenvedett, majd két döntetlen következett, a NABI Kaposvár (1-1) és a Nyíregyháza (2-2) ellen. Kovács egyszer sem talált a kapuba, s Polonkai is gyengén játszott. A lila-fehérek vasárnap a Vasast fogadják a Szusza Ferenc Stadionban. (MTI)

Talmácsi világbajnok lehet?

Talmácsi Gábort is esélyesnek tartja a 125 kcm-es kategória világbajnoki címének elnyerésére az osztrák Red Bull KTM csapat a hétvégén rajtoló gyorsasági motoros idény előtt. ‘Egyértelműen a legkisebb géposztályra koncentrálunk, ahol Talmácsi Gábor, a finn Mika Kallio és a spanyol Julian Simon révén három jelöltünk is van a végső diadalra’ – jelentette ki a mattighofeniek szezonnyitó sajtótájékoztatóján Heinz Kinigadner sportigazgató. Érdekesség, hogy Talmácsi a mezőny legmagasabb és legnehezebb versenyzője, míg klubtársa, Simon a legkisebb és legkönnyebb. A 250 kcm-ben és a MotoGP-ben csak májusban bemutatkozó istálló idei költségvetése 10-12 millió euró, amelynek nagy része közvetítési díjakból, szponzoroktól és a nemzetközi szövetségtől folyik be. Talmácsi mellett lesz egy másik magyar résztvevője is a 125 kcm-esek világbajnoki sorozatának: a Team Hungaryt erősítő Tóth Imre. (MTI)

Korán Szamarában

Elkészült az oroszországi Szamarában április 22. és 24. között sorra kerülő női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének menetrendje. A háromórás időeltolódás miatt a tavaly bronzérmes MiZo-Pécsi VSK magyar idő szerint 14 órakor játszik elődöntőt a cseh Brnóval, míg a sorozatban egyedüliként százszázalékos – és a rendezési jog elnyerésével egyértelmű favorittá előlépő – házigazdák 17 órakor kezdenek a litván Vilnius ellen. Két nappal később a bronzmérkőzést 14, a finálét pedig 16:45-re írták ki. A 3000 férőhelyes csarnokba naponta átszámítva 3600 forintért lehet bejutni, a négy találkozót török, olasz, izraeli, ukrán és finn bírók vezénylik le. (MTI)

Foglalt az APEH Szombathelyen

Közel 30 millió forintos adótartozása miatt ingóságokat foglalt le kedden az APEH a Haladás VSE-nél. A 85 éves szombathelyi egyesület adósságállománya 62 millió forint. Az Égáz Rt. már ki is kapcsolta a klubnál a gázt, a Városgazdálkodási Kft. pedig a számla kiegyenlítéséig nem szállítja el a szemetet. A nehéz anyagi helyzet miatt körülbelül száz versenyző – köztük több válogatott – hagyta el a Haladást. Az APEH felé mintegy 30 millióval tartozik a vasutas egyesület, ezért az adóhivatal kedden faxgépet, telefont és gépkocsit foglalt le. Novák Tamás, a klub január óta hivatalban lévő elnöke úgy nyilatkozott, ha napokon belül 3,5 milliót ki tudnának fizetni az APEH-nek, kétéves törlesztési lehetőséget kaphatnának. ‘Akkor lehetne a klubnak bevétele, azaz akkor utalhatná az önkormányzat az éves 28,5 millió forintos támogatási összegének, illetve a MÁV a 32 millió forintos üzemeltetési hozzájárulásának az időarányos részét’ – mondta az elnök. (MTI)

Comments are closed.