Forrás: Népszava

Egy angyalföldi társasház pincéjében működtetné országos központját a magát hungaristának tartó Magyar Jövő Csoport, ám úgy tűnik, a lakók többsége ezt nem támogatja. Április elsején közgyűlésen döntöttek az ügyben a ház lakói.

– A közgyűlésen jogszerűtlenül úgy határoztak, hogy nem tarthatok összejöveteleket az általam bérelt helyiségben – mondta lapunknak Bácsfi Diana. Megtámadom a határozatot, az ügyvédemmel már beszéltem – tette hozzá. Bácsfi szerint a ház nem tilthatja meg, hogy megváltoztassa a helyiség használati módját, azaz összejöveteleket tartson ott. – Előadásaim sem bűzzel, sem zajjal nem járnak, és nem zavarhatnak egyetlen szomszédot sem, mivel a bérelt helyiség mellett nincsenek lakások, csak tárolók. Egyébként a lakók jogait sem korlátozom semmiben – mondta Bácsfi. Hozzátette: – Élni fogok bérlői jogaimmal és a tulajdonossal megbeszélt bérlési határidőig a jövőben is előadásokat fogok tartani.

Az angyalföldi utcában felröppent a hír, miszerint Bácsfi egy szomszédos házban is helyiséget bérelne. Ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy a hír kacsa, és nem tervez ilyesmit.

A szomszédos házban egyébként hadjárat indult egy lakó ellen, aki kifogást emelt Bácsfi esetleges helyiségbérlésével kapcsolatban. A ház közös képviselője ugyanis ahelyett, hogy eloszlatta volna a bérléssel kapcsolatos kétségeket, inkább egy levelet küldött a lakóknak, amelyben azt írta: a házon belül félelmet keltenek és gyűlöletet szítanak. Emellett a Népszava Bácsfival kapcsolatos korábbi cikkét egy rágalomhadjárat részeként említette. Az ügy miatt rendkívüli közgyűlést tartanak a házban a jövő hét elején.

Népszava Online

Comments are closed.