Forrás: Új Élet

– Az elmúlt évben tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Stern Gábornak, az országos UJS vezetôségi tagjának, a debreceni UJS vezetôjének sírkôavatása 2005. április 17-én (vasárnap) 11.00 órakor lesz Debrecenben, a Monostorpályi úti zsidótemetôben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.

– Az Ensemble Europe nemzetközi kamarazenei együttes hangversenyét a Holokauszt Emléknapon, 2005. április 16-án és rendezik Uránia Filmszínházban. Vendégművészek: Meláth Andrea, Szabadi Vilmos, Kôvári Eszter Sára, Kulka János. Műsoron Bruch, Rózsa Miklós, Moór Emánuel, Korngold, Joseph Achron, Lazare Saminsky és Kurt Weill müvei. Jegyárusítás: az AVIV Travel irodájában, 1075 Bp., Síp u. 12. Tel.: 344-5409.

– A siófoki mártír-istentiszteletet április 18-án, 17 órakor tartják a zsinagóga udvarán.

– Forrai Eszter (Párizs) a közelmúltban bemutatta a Déchirure de Ciel c. könyvét a Collčge Utrillo diákjainak, akik ezután kérdéseket tettek fel a soáról és a költônô életérôl. A kötet Magyarországon is megjelent a Széphalom kiadó gondozásában, A Harmadik címmel.

Zu Hírek

– A Debreceni Zsidó Hitközség Status Quo Ante Izraelita Anyahitközség hagyományos zájin ádári ünnepségén a megjelent közel száz fô elôtt Markovics Zsolt szegedi fôrabbi méltatta Mózes életét és munkásságát, s emlékezett meg a közösség elmúlt esztendôben elhunyt tagjairól. A halvacsorát a Chevra a résztvevôk részére térítésmentesen biztosította.

– Az Auschwitzi Táborcsoport 2005. április 6-án, 14 órakor tartja összejövetelét a VII. ker., Síp u. 12. sz. alatt, a II. emeleti Díszteremben. Minden bajtársat szeretettel várunk.

Zu Hírek

– A Magyar-Izrael Baráti Társaság április 18-án (hétfôn), 17 órakor Magyar-izraeli kapcsolatok címmel rendezvényt tart a Hitközség Dísztermében (1075 Bp., Síp u. 12.). Vendégek: David Admon, Izrael Állam magyarországi nagykövete, valamint Sallói István és Pisont István, a Beitar Jerusalem FC bajnok labdarúgócsapatának egykori játékosai, sokszoros magyar válogatottak.

Comments are closed.