Forrás: Új Élet

A Szalon márciusi meghívottjai között köszönthettük Kertész Péter Pulitzer-díjas írót, újságírót, akivel Gál Juli beszélgetett, bemutatva a vendég szakmai pályafutását, kiemelve eddig megjelent köteteit, vezetô napilapoknál betöltött szerepét, és nem utolsósorban elvitathatatlan érdemét a szentendrei zsidótemetô felújításában és a zsidó árvaházi világtalálkozó megszervezésében. Kertész Péter – egyebek mellett – beszélt az írástudók felelôsségérôl, arról, közvéleményformáló-e az írott szó. Végül válaszolt a nézôk-hallgatók kérdéseire.

Göncz Árpádné, Zsuzsa asszony beszélgetôtársa Frôhlich Róbert fôrabbi volt. A Kézenfogva Alapítvány elnöke a feltett kérdésekre válaszolva beszélt az alapítvány valóban sokrétű feladatairól, a kezdetekrôl, amikor mindig a legégetôbb problémákra igyekeztek megoldást találni, a magukra hagyott civil szervezetek bevonásáról, az anyagi és társadalmi korlátokról. Szó esett a Soros Alapítvány támogatásával létrejött elsô, majd az azt követô lakóotthonokról, a sérült, segítségre szoruló emberek rendkívüli érzelmi intelligenciájáról is. Az elnök asszony beszélt az elôítéletekrôl, az indulatokról, a rossz reakciókról. Természetesen egy kis „intimpistáskodás” is belefért a jó hangulatú estébe, így szóba került a férj, a volt köztársasági elnök, Göncz Árpád és a négy sikeres gyermek is.

Balog Tibor, Deutsch György és Kéri Pál voltak a vendéglátói annak a sálos szöudotnak, amelyet követôen emléktábla-avatásra került sor. Kéri Lajosra, a BZSH örökös tiszteletbeli elnökére fia, Kéri Pál jelenlétében emlékeztek a jelenlévôk.

A templomkörzet Barátság Klubjának szervezésében megrendezésre kerülô heti Szép Szombat Szalon – a sábbát egyre késôbbi kimenetele okán – a továbbiakban (április hónaptól) vasárnapokon, délután (mindig) 17 órától várja az érdeklôdôket változatlanul érdekes-érdemes emberekkel folytatott beszélgetôs műsorral, uzsonnával.

Comments are closed.