Forrás: Népszava

Kétnapos ülést tart a jövő héten a parlament, a képviselők megkezdik a felsőoktatási törvény általános vitáját – hangzott el a házbizottság ülése után. Szili Katalin házelnök beszámolt arról is, hogy vezetésével május 5-én parlamenti delegáció utazik Auschwitzba, hogy részt vegyen az Élet menete elnevezésű holokauszt-megemlékezésen.

Az Országgyűlés kedden megkezdi a felsőoktatási törvény általános vitáját, a részletes vita április 12-én folytatódhat – közölte a házbizottság ülése után Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Tájékoztatása szerint a kormány házszabálytól eltérést kért a II. világháború alatt elhurcolt kulturális értékek visszaszolgáltatásával kapcsolatos előterjesztés tárgyalásánál. Az Országgyűlés a szocialista frakció kezdeményezésére a tervek szerint politikai vitanapot tart április 13-án ‘A gazdaság motorjai a vállalkozások – nekünk a kicsik is fontosak’ címmel. Szili Katalin beszámolt arról is, hogy vezetésével május 5-én parlamenti delegáció utazik Auschwitzba, hogy részt vegyen az Élet menete elnevezésű holokauszt-megemlékezésen. Szili Katalin újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta: jelenleg nincs mondanivalója a köztársasági elnök-jelöléssel kapcsolatban.

NÉPSZAVA Online

Keretes cikkek

A minőségbiztosítás területén vannak a legjobb eredmények

A magyar felsőoktatás időarányosan megfelelően halad a kétciklusú képzésre átállást célzó bolognai folyamat megvalósításában – jelentette ki az oktatási helyettes államtitkár. Mang Béla elmondta, hogy Magyarország az ötfokozatú skálán 4,2-es osztályzatot kapott attól a nemzetközi szakértői csoporttól, amelyik az átállást, a minőségbiztosítást és az oklevelek, tanulmányi idők elismerését vizsgálta. A legjobb eredményt a minőségbiztosítás területén értek el az intézmények, míg a leggyengébb minősítést a kétciklusú képzésbe beiratkozott hallgatók száma alapján kapták az egyetemek, főiskolák. Arra a helyettes államtitkár nem tudott válaszolni, hogy ezzel Magyarország hányadik helyen végzett, mint mondta, ez még nem nyilvános. “Szó sincs arról, hogy stréberek lennénk, de a lemaradás miatti aggodalom is szükségtelen” – tartalmazza a tárca háttéranyaga.

Markotay Csaba

Comments are closed.