Forrás: Stop!

Palesztin fegyveresek lövéseket adtak le Mahmúd Abbász palesztin elnök ramallahi hivatalának épületcsoportjára. Az akciót követően az izraeliek által a múlt héten átadott Túl-Karmban összetűzések robbantak ki a Palesztin Hatóság rendőrei és palesztin civilek között.

Ismeretlen palesztinok lövéseket adtak le a palesztin elnök hivatali rezidenciájának épületegyüttesére. Mahmúd Abbász a támadást követően megszigorította a biztonsági intézkedéseket a városban.

Túl-Karmban akkor kezdődtek a lövöldözések, amikor egy gépkocsi áttört az ellenőrzőpontnál létesített útakadályon, és továbbhajtott. A rendőrök ezután üldözőbe vették az autót, és tüzet nyitottak a járműre. A gépkocsiban ülő három palesztin személy megsebesült, az egyikük súlyosan. Az incidens feldühítette és a rendőrök ellen fordította a helyi lakosság egy részét; az összeverődő tömeg felgyújtotta a palesztin rendőrség néhány őrszobaként használt sátrát.

A várost az izraeliek március 21-én adták át a Palesztin Hatóságnak a februári tűzszüneti megállapodás értelmében, de Jerikó és Túl-Karm átadása után az izraeli hatóságok felfüggesztették a további ciszjordániai városok átadását, mert az izraeli kormány megítélése szerint a palesztin biztonsági erők nem tesznek meg mindent a palesztin szélsőségesek lefegyverzéséért.

Stop!

Comments are closed.