Forrás: Stop!

Újra támadnak a fasiszták? A kérdést az indokolja, hogy egy szkinhed eszméket felvállaló szervezet egy külföldön bejegyzett honlapot indított, vélhetően azért, hogy kivédje a magyar hatóságok lépését.

A honlap valójában egy linkgyűjtő portál, melyről további, részben szintén külföldön regisztrált honlapra lehet rámenni, melynek jelmondata: „Egy sorsunk van, ez a faj!” A főszkinhedek ugyancsak lehetőséget kínálnak a magukban tehetséget érző ifjú poétáknak, hogy költeményeiket nyilvánosságra hozzák a fehér ember dicsőségére.

A page emléket állít egy régebbi, szintén fasiszta rigmusokat hirdető honlapnak. Az időközben megszűnt portál fejlécében egy nyilaskeresztre rajzolt Nagy-Magyarország-térkép látható. A suttogó.hu helyén jelenleg semmi sem található, meglehet, az ellenállást hirdető site éppen a suttogó megszűnése okozta űrt hivatott betölteni a gyűlölködők gyönyörűségére.

A portálok szerkesztői egyáltalán nem tagadják, hogy esetenként a magyar állam ellen is szervezkedni hajlandók céljaik érdekében. A Nemzetbiztonsági Hivatalt egyenesen konkurenciaként aposztrofálják.

„Mivel eszmerendszerünket és tevékenységünket sem nézi jó szemmel a judeokrácia és titkosrendőrsége, önmagunk egzisztenciális épsége érdekében a következőkre nem árt odafigyelni: az internet nagy nyilvánosságnak számít, éppen ezért az itt közzétételre kerülő anyagok kimeríthetik a közösség elleni izgatás, valamint az önkényuralmi jelkép nagy nyilvánosság előtti propagandacélból való bemutatásának tényállását. A közelmúltban egy eljárás folyományaként az ügyészség összesen 6, azaz hat darab internetes hozzászólás alapján találta megalapozottnak a vádemelési javaslatot egy fiatalkorú ügyében. Éppen ezért felhívnánk a tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy lehetőleg kerüljék az ilyen jellegű megnyilvánulásokat. Akár egy amatőr hacker is képes feltörni egy személyi számítógépet és tartalmát lementeni, ebből kiindulva tehát elképzelhetjük, hogy milyen lehetőségekkel és felszereltséggel rendelkezik a Nemzetbiztonsági Hivatal, melynek dolgozói másodpercek töredéke alatt végrehajtják ezt a műveletet. Ez okból kifolyólag személyes adatokat, valamit politikai tevékenységünk dokumentálását, illetve bármilyen „illegális politikai szervezkedésben” való részvételünkre utaló nyomot ne hagyjunk számítógépünkön. Ha jobban belemerülünk a szervezkedésbe, könnyen előfordulhat, hogy házkutatással lepnek meg az illetékesek. Ezért a legjobb, ha otthon nem tárolunk akár csak egy koncertbelépőt sem. A bizonyítási eljárás során ugyanis bármire hivatkozhatnak. Elektronikus levelezésünkhöz lehetőleg használjunk amerikai szolgáltatót (msn hotmail, yahoo, stb.), ugyanis minden bizonnyal ezeknek a levelezéseknek a tartalmát is lenyomozza a Big Brother, de egy bírósági tárgyalás során nem használhatják fel bizonyítékként, ugyanis nincs jogi lehetősége annak, hogy a magyar szervek hivatalosan hozzáférjenek ezekhez az információkhoz.”

A Stopnak nem tiszte sem a honlap készítőit, sem pedig a tőlük idézett eszmefuttatást minősíteni. Az már önmagában is sokat elárul, hogy a lapot külföldön, vagyis a magyar hatóság elől elbújva indították útjára.

Domonkos Endre János, a Vér és Becsület ügyvivője állítása szerint még nem hallott az egyébként rájuk is hivatkozó honlapról, bár örömét fejezte ki, amiért „bajtársai” lelkiismeretesen szervezik az ellenállást.

A Nemzetbiztonsági Hivatal illetékese lapunknak elmondta: ha felmerül annak gyanúja, hogy egy külföldön nyilvántartott honlapon a magyar alkotmánnyal ellentétes eszméket hirdetnek, a magyar titkosszolgálat felveheti a kapcsolatot a baráti országok hasonló jellegű szerveivel.

Tk- végződésű domaint egyébként bárki ingyen levédethet, egy tengerentúli, parányi sziget ugyanis azzal szeretné kivívni népszerűségét, hogy az internet-forgalom növelése érdekében lehetőséget ad a buzgó netbarátoknak. A sziget nem vállal felelősséget a honlap tartalmáért, bár – mivel a moderátorok aligha értik és beszélik anyanyelvünket, gyakorlatilag nulla az esélye, hogy kivetnivalót találjanak a „szép” ábrákkal és színekkel dúsított tartalomban.

Kóré Károly

Comments are closed.