Magyar Hírlap – Tévézzen parával

Száz éve született Rejtő Jenő, és ezt nagyon jól tette, még ha később megbánta is. Nélküle egészen más lett volna a kamasz- és gyermekkorom, sajátos humorérzékem fejlődése is más irányt vett volna, nem beszélve irodalmi érdeklődésemről, melynek megalapozója és kiteljesítője a jeles szerző.

Az M2-n a Meztelen diplomata, Márkus Lászlóval, Garas Dezsővel, mindenkivel, aki számít. Különleges figyelmet érdemel az alkotás mostani, klónozással és genetikával terhes korunkban, amikor a banán-oxid elnyeri méltó helyét a tudományos kutatás homlokterében.

Szobrot Rejtő Jenőnek! Itt az ideje, hogy gyűjtést kezdeményezzünk a mester emlékművének felállítására. A Piszkos Fred kocsma és étterem megtette az első lépéseket, és voltak bátortalan próbálkozások, de ezek elhaltak, vagy a komolytalanság, illetve komolykodás mocsarába fulladtak. Álljon Rejtő Jenő szobra Budapest valamelyik kiemelkedő helyén, természetesen a mellé készített vödörrel és festékkel, hogy a hülyéknek ne kelljen fáradoznia.

A Filmmúzeumon egész délelőtt labdarúgás, emlékek azokból az évekből, amikor a focisták sokkal kevesebbet kerestek és sokkal többet fociztak.

Az Európán Jules és Jim. Ennyi is elég lenne, de nem hagyom abba, mert még van hely. Jeanne Moreau annyira jó nő, hogy annak idején a francia feleségek felmentést adtak férjüknek a hűség alól esetében. Úgy szólt a megállapodás, hogy amennyiben Moreau szívja ki a nyakukat, nyugodtan hazudhatják, hogy méh csípte meg, és ők el fogják hinni.

A rendező Truffaut, a helyszín Franciaország, az évszám 1962, amikor sajnos még nem volt nyakam, mivel nem voltam én sem.

Comments are closed.