Forrás: Index

Izraeli nyomásra a palesztin biztonsági hatóságok akadályozták meg, hogy egy palesztin férfi összeházasodjon egy izraeli katonalánnyal. A palesztin biztonsági szolgálat közbelépése vetett véget – legalábbis egy időre – hétfőn hajnalban egy Ciszjordániában élő arab férfi és a hozzá szökött izraeli katonalány románcának, amely aggodalmat keltett mindkét hatóság embereiben.

A Tel Aviv-i illetőségű 18 éves katonalány több napja tűnt el, szülei és az izraeli hatóságok már attól tartottak, hogy palesztin aktivisták rabolták el. Apja riasztotta is a rendőrséget, ennek hírére azonban a lány hazatelefonált, és tájékoztatta: szó sincs emberrablásról, ő maga szökött palesztin szerelmeséhez, aki Betlehem környékén él, és feleségül fogja venni.

A fiatalembert különben jól ismerte a lány családja, amelynél „tunéziai ismerősként” mutatta be a lány.

A palesztinok meggyőzték őket

Az AFP-t hétfőn a palesztin biztonsági szolgálat illetékesei tájékoztatták, hogy katonalányt – akinek nevét nem közölték – megtalálták szerelmesének társaságában. A palesztin hatóság, közölték, ezt követően „meggyőzte a fiatalembert és családját, hogy mondjanak le a tervezett esküvőről”, majd hétfőn hajnalban Izrael fennhatósága alatt álló területre kísérték vissza a szökevényt.

2 hozzászólás to “Szétválasztották a palesztin Rómeót és a zsidó Júliát”

  1. bolhas

    Amikor az Index bal-liberális szíve megdobban..

  2. Borzalom

    Borzalom