Forrás: Index

Saron: Izrael nem engedi ki a kezéből a telepeket

március 28. 13:21

[MTI]

Izrael továbbra is fennhatósága alatt fogja tartani a ciszjordániai zsidó telepeket, és a kolóniaépítés is folytatódik, függetlenül az amerikaiak ezzel kapcsolatos fenntartásaitól – közölte Ariel Saron izraeli kormányfő.

A kormány heti ülésén, vasárnap a miniszterelnök leszögezte: a kolóniatömbök a palesztin területeket elválasztó határvonalon belül „Izrael kezén maradnak, és ezt világosan megmondtuk az amerikaiaknak” – idézte a minisztertanács hétfőn kiadott közleménye. Saron így folytatta: „Ez az álláspontunk, akkor is, ha fenntartásokat vált ki az ő részükről. … Nem várhatjuk el tőlük, hogy kimondott formában elfogadják, hogy a telepeken szabadon építkezhetünk”. Izrael továbbra is fennhatósága alatt fogja tartani a ciszjordániai zsidó telepeket, és a kolóniaépítés is folytatódik, függetlenül az amerikaiak ezzel kapcsolatos fenntartásaitól – közölte Ariel Saron izraeli kormányfő.

A kormány heti ülésén, vasárnap a miniszterelnök leszögezte: a kolóniatömbök a palesztin területeket elválasztó határvonalon belül „Izrael kezén maradnak, és ezt világosan megmondtuk az amerikaiaknak” – idézte a minisztertanács hétfőn kiadott közleménye. Saron így folytatta: „Ez az álláspontunk, akkor is, ha fenntartásokat vált ki az ő részükről. … Nem várhatjuk el tőlük, hogy kimondott formában elfogadják, hogy a telepeken szabadon építkezhetünk”.

Comments are closed.