Forrás: Magyar Hírlap

A Nemzeti Nyomozó Irodánál várhatóan napokon belül döntenek

A Nemzeti Nyomozó Irodánál várhatóan napokon belül döntenek arról, hogy mi legyen a sorsa Kozenkay Jenő feljelentésének. Lapunk úgy tudja a szakemberek némiképp tanácstalanul állnak az egykori kémelhárító tiszt ügynöklistákkal kapcsolatban megfogalmazott állításai előtt.

Kozenkay két héttel ezelőtt a televízióban beszélt arról, hogy feljelentést tesz Political Capital elemző cég ellen a legfőbb ügyésznél, mivel tudja, hogy ki áll az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala mögött. A III/II-es csoportfőnökség egykori tisztje a televízióban arról beszélt, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad mozgatja a szálakat. Információi szerint pedig „egy magyar kormányhivatalnok közreműködik a titkosszolgálatok tönkretételében”.

Polt Péter legfőbb ügyész múlt heti sajtótájékoztatóján erősítette meg, hogy a feljelentés megérkezett, azt továbbítják az illetékes hatóságnak. Lapunk úgy tudja, végül a nemzeti nyomozóknál kötött ki, ahol egyesíteni készülnek a korábbi eljárással, amely személyi adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt indult az Antall József volt miniszterelnöknek tulajdonított ügynöklista internetes nyilvánosságra hozatala után.

Kozenkay ügyében nagy valószínűséggel komolyabb nyomozati lépésekre nem kerül sor. Ugyanis nincs semmi, ami alátámaszthatná a fenti állítást, és rendőri eszközökkel is bajos volna mindezt igazolni vagy kizárni. Így elképzelhető, hogy a nyomozásnak ez az ága rövidesen befejeződik.

gz

Comments are closed.