Forrás: RTL Klub

Megnyílt az idei autó-show New Yorkban. A nagyszabású eseményen valamennyi jelentős gyártó képviselteti magát. A legnagyobb érdeklődés a Lexus hibridautóját kísérte.

Az amerikai autópiac legnagyobb eseményén több tízmillió forintos csodákat láthat a közönség évről évre. Nem történt ez másként idén sem, és mint mindig a német autók aratták a legnagyobb sikert. Az Egyesült Államokban mindig is divatosnak számítottak az európai gyártmányok, de újabban csak a BMW volt képes helyi eladásait növelni. A Mercedes legújabb autójában a sport keveredik a luxussal: a hátsó üléseken lehet akár filmeket is nézni.

Az amerikai gyártók sem maradnak el. A régi Ford mintájára készült a Shelby Cobra a maga 450 lóerőjével.

A Ford másik modelljét, a Synust, pedig – megfelelő fényezés után – akár az izraeli hadsereg is rendszeresíthetné a kődobáló palesztinok ellen: a lezárt ablakok ellenére kamerák biztosítják a tájékozódást.

És itt a Lexus új járgánya a környezetvédelem jegyében. Az elektromos-gázhibrid árát nem közölték, a márka képviselője elismerte, hogy a luxusautó gazdag vevőit valószínűleg nem érdekli, mit és mennyit fogyaszt a kocsi, csak kevesebb időt kelljen tankolással eltölteniük.

Comments are closed.