Forrás: Népszava

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az április 17. és 23. közötti debreceni divízió I-es világbajnokságra készülő keretét. A csapat vasárnap olaszországi edzőtáborba utazik, ahonnan április 3-án tér vissza, és Székesfehérváron folytatja a munkát. Az együttes április 8-án Újpesten, másnap pedig Kaposváron felkészülési mérkőzést vív Hollandiával. A keret: kapusok: Budai, Szuper hátvédek: Horváth A., Kangyal, Lencsés, Sille, Svasznek, Szélig, Szuna, Tőkési

csatárok: Borbás, Csibi, Erdősi, Fekete, Fodor, Hoffmann, Kiss G., Kovács Cs., Ladányi, Majoross, Ocskay, Orsó, Palkovics, Peterdi, Vas J., Vas M. (MTI)

Barthez befejezi

Fabien Barthez, a francia labdarúgó-válogatott világ- és Európa-bajnok kapusa bejelentette: jövőre visszavonul. ‘Harminchárom éves vagyok és rengeteg szezon áll már mögöttem. 2006-ben befejezem’ – nyilatkozta a hálóőr a svájciak és az izraeliek elleni világbajnoki selejtezőre készülő nemzeti tizenegy edzőtáborában. Barthez – aki eddig 73-szor szerepelt a válogatottban – 1993-ban vált nemzetközi szinten ismertté, amikor az Olympique Marseille csapatával a döntőben az AC Milant legyőzve elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, azaz a Bajnokok Ligája jogelődjét. Karrierje során aztán megfordult az AS Monaco, valamint a Manchester United csapataiban is, majd 2003 decemberében visszatért Marseille-be. (MTI)

Lékóé a legjobb parti

Lékó Péternek a Vlagyimir Kramnyik elleni világbajnoki döntőben vívott egyik győztes játszmáját választotta a Chess Informant szaklap 91. kötetéből a legjobb partinak a nemzetközi zsűri. A párharc nyolcadik mérkőzésén a magyar nagymester sötéttel nyert orosz riválisa ellen, ez a parti a lehetséges 90-ből 67 pontot kapott. Lékó a spanyol megnyitás legélesebb változatát játszotta meg, a Marshall-támadást. Az orosz játékos szabadgyalogja hiába közeledett vészesen az átváltozási mező felé, Lékó a magára maradt világos király ellen védhetetlen támadást indított, s riválisa a 32. lépésben kapitulált, azaz feladta a játszmát, amely 3 óra 12 percig tartott. Kramnyik végül megnyerte az utolsó összecsapást, s a 7-7-es döntetlennel megőrizte klasszikus világbajnoki címét. (MTI)

Comments are closed.