Forrás: Magyar Hírlap

Egy angyalföldi társasház pincéjében készül berendezni országos központját a magát hungaristának tartó Magyar Jövő Csoport. Bácsfi Diánáék kétmillió forintért szeretnék megvásárolni a helyiséget, ám a háztömb lakói, megneszelve a készülő üzletet, máris tiltakozó akcióba kezdtek.

Látványos köztéri demonstrációval készül megünnepelni alapításának első évfordulóját a hungarista nézeteket valló Magyar Jövő Csoport. Az újnyilasok reményeik szerint április 27-én már saját országos irodájukat is felavathatják. Bácsfit a napokban két évre jogerősen eltiltották az ELTE-ről, ahol tanulmányait folytatta. A hungarista vezető lapunknak elmondta, mostantól politikai karrierjére koncentrál. A csoport tervei között szerepel a párttá alakulás. Ám addig is egyes tagjai, de főként az első számú vezető független jelöltként már jövőre ringbe száll az önkormányzati választásokon. Bácsfi zuglói lakosként kerületének érdekeit szeretné képviselni. Nem titkolta, hogy a XIV. kerület polgárai felkészülhetnek arra, hogy az arcképével ékesített plakátok a kampány idején ellepik majd a környék utcáit.

A mozgalom időközben kiválasztott egy pincehelyiséget, ahol szeretné berendezni országos központját. Angyalföldön, a Dagály utcában lévő társasházban már le is előlegezték a kétmilliós vételárat. Ha összejön a kívánt összeg, megvásárolják, ha nem, akkor a havonta befolyó mintegy ötvenezer forintnyi tagdíj egy részéből bérelni fogják az irodát. Mindenesetre Bácsfi és édesanyja kész kisebbre cserélni lakásukat, hogy a fennmaradó különbözetből finanszírozni tudja az ingatlanvásárlást.

A csoport vezetője nem árulta el a leendő iroda címét. Azt azonban elmondta, hogy a majdani irodának helyet adó ház lakói az elmúlt hetekben felfigyeltek megjelenésükre. Neszét véve az irodavásárlásnak, máris igyekeznek meghiúsítani a szerződéskötést. Lapunk a rendőrségtől úgy értesült, hogy a kerületi rendőrkapitányságra mindössze egyetlen bejelentés érkezett az irodaalapítással kapcsolatban, az is a Magyar Jövő Csoporttól.

A Nemzetbiztonsági Hivatal nemrég közzétett értékelése szerint a Magyar Jövő Csoport működése egyértelműen a szervezetépítő szándékról tanúskodik. A hungarista ideológia, a militáns külsőség mellett rendezvényeiket igyekeznek tagtoborzásra is felhasználni. A csoport élén álló emblematikus figura, Bácsfi Diána viselkedése is ezt tükrözi – mutatnak rá az NBH szakértői. A hivatal folyamatosan ellenőrzi a csoport tevékenységét. A begyűjtött információk is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy némely rendezvényt sikerült megakadályozni, illetve hogy egy alkalommal a demonstráció előtt a rendőrség őrizetbe vette a mozgalom vezetőit.

Comments are closed.