Forrás: Stop!

Másodfokon is két évre eltiltotta egyetemi tanulmányai végzésétől a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét az Eötvös Loránd Tudományegyetem fegyelmi bizottsága. Bácsfi Diána – aki mindezt maga közölte a fegyelmi tárgyalás után – a közigazgatási bírósághoz kíván fellebbezni.

Az ELTE oktatási és tudományszervezési főosztályvezetője nem tudta megerősíteni Bácsfi Diána tanulmányaitól való eltiltásának tényét. Bakonyi László ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: nincs a birtokában olyan írásos nyilatkozat a hallgatótól, hogy ügyével kapcsolatban a személyes adatait kiadhatja. Bácsfi Diána ugyanakkor elmondta: másodfokon is két évre eltiltotta egyetemi tanulmányai végzésétől az Eötvös Loránd Tudományegyetem fegyelmi bizottsága. A közigazgatási bírósághoz fellebbez a másodfokú határozat ellen – tette hozzá.

Mint emlékezetes, korábban, az elsőfokú fegyelmi tárgyaláson is két évre tiltották el hallgatói jogainak gyakorlásától a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét, arra hivatkozva, hogy két szabálysértési ügyével és az ezekben született jogerős határozatokkal súlyosan sérti az ELTE méltóságát.

Az ELTE régészetből és egyiptológiából negyed-, filozófiából másodéves hallgatóját korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság februárban önkényuralmi jelkép használata miatt két évre próbára bocsátotta nem jogerős elsőfokú ítéletében – írja a Népszava.

Stop!

Comments are closed.