Forrás: Híradó

Műsorunkban beszámolunk a Goldmark terem két fontos rendezvényéről, valamint Stern László főkántor emlékére rendezett koncertről.

Elsőként a Dohány utcai körzet által életre keltett Füst Milán páholy előadásának részleteit láthatják, melyen Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Schweitzer József főrabbi tartott előadást. Az Omike az Országos Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a vészkorszak idején a budapesti gettóban biztosított munkát és megélhetést a színpadtól eltiltott zsidó művészeknek. A társaság megalakulására az egykori gettó színházában a Goldmark teremben emlékeztek!

Stern László főkántor születésének 90. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Nagy fuvaros utcai zsinagógában. Az emlékezők között jelen voltak Stern László gyermekei és unokái és tisztelői. Családjából nőttek fel a mai kántorgeneráció jeles képviselői, akik fiával Mose Stern jeruzsálemi főkántorral együtt emlékeztek a nagy elődre!

Vallási és Egyházi műsorok

One Response to “Az utódok reménysége”

  1. Moshe Stern a Stern család 11 gyermeke közül a legfiatala

    Moshe Stern a Stern család 11 gyermeke közül a legfiatalabb (most 70 éves), és Stern Lászlónak az öccse és nem a gyermeke. Apjuk Stern Izrael a Garay téri zsinagóga fõkántora volt.

    Üdvözlettel,

    Dr. Radó Ákos