Forrás: RTL Klub

Kínai versenyző lehet a Minardi pénteki tesztpilótája

Küszöbön Marchy Lee szerződése

A kínai Marchy Lee közel áll ahhoz, hogy ő legyen a Minardi pénteki tesztpilótája, jelenti az Autosport című brit szaklap. Az ázsiai Formula BMW tavalyi bajnoka az első kínai versenyző lehet, aki nagydíjhétvégén képviselheti hazáját. Az eddig befutónak hitt Nicolas Kiesa úgy tűnik, nem rendelkezik a kellő támogatással.

Marchy Lee tesztpilóta lehet – nagyítható A kínai Marchy Lee közel áll ahhoz, hogy ő legyen a Minardi pénteki tesztpilótája, jelenti az Autosport című brit szaklap. Lee az ázsiai Formula BMW 2004-es bajnoka.

Emlékezhetünk: sokáig úgy tűnt, hogy a dán Nicolas Kiesa versenyzői állást tölt be a faenzai csapatnál, ám Patrick Friesacher végül megkaparintotta előle az ülést. Most úgy tűnik, Kiesának a tesztpilótai álláshoz szükséges támogatást sem sikerült összekalapolnia, így a San Marinó-i Nagydíjtól Lee vezetheti péntekenként a harmadik Minardit.

A kiscsapat már rendelkezik egy szerződtetett tesztpilótával, ám az izraeli Chanoch Nissany a pénteki szabadedzéseken nem ül autóba. Paul Stoddart alakulata így mind Melbourne-ben, mind a jelenleg zajló Malajziai Nagydíj első napján csak két PS04/B-vel dolgozott, s várhatóan így tesz Bahreinben is.

Ugyan az ázsiai Formula BMW két évvel ezelőtti első helyezettje, Ho Pin Tung már tesztelt Forma-1-es autót (a Williams-BMW-től kapott lehetőséget erre), a Hong Kong-i születésű Lee az első lehet, aki a nagydíjhétvégéken képviselheti hazáját a Forma-1-ben.

A 24 éves Lee több sorozatot is megjárt, mielőtt tavaly diadalmaskodott a bajor autógyár ázsiai nevelőszériájában. A kínai és francia Formula Campusban elért sikerek után szerepelt az francia, az ausztrál és az ázsiai Forma-3-ban is, Franciaországban egy alkalommal 5. lett a pontversenyben. Több alkalommal volt tagja a Macau Grand Prix mezőnyének, és az ázsiai Forma-3-ban is több győzelmet aratott.

Fotó: BMW

A5.hu Portál

Német import autók kereskedése Megbízható autómentő szolgáltatás. Ha lerobbant autójával bajba került és autómentésre van szüksége Pest vármegyében, Budapesten, hívja a +36305749110 telefonszámot bármikor, és gyorsan megérkezünk segíteni. Professzionális csapatunk és modern felszerelésünk biztosítja, hogy autója biztonságosan és gond nélkül kerüljön a kívánt helyre.

Comments are closed.