Forrás: Stop!

13 palesztin frakció Kairóban arról állapodott meg, hogy továbbra is fenntartják az Izrael elleni erőszak szüneteltetését. Izrael válaszul szintén nem indít fegyveres támadást a palesztinok ellen, amíg azok tiszteletben tartják a békét.

Az Izraellel szembeni erőszak február óta tartó szüneteltetésének feltételes meghosszabbításáról állapodott meg 13 palesztin frakció a mai nap folyamán Kairóban, cserébe az izraeli támadások beszüntetéséért. „A résztvevők megállapodtak abban, hogy fenntartják a jelenlegi nyugalmi állapotot, ha cserében Izrael kötelezettséget vállal mindenfajta támadás beszüntetésére és a (palesztin) foglyok szabadon bocsátására”, áll a kedden kezdődött értekezletet született nyilatkozatban. Ezzel megegyezően számolt be a dokumentum tartalmáról Szahar Habas, a Fatah központi bizottságának egyik tagja is.

Ugyanígy izraeli részről is kedvező bejelentés érkezett: a zsidó állam nem indít fegyveres támadást a palesztin fegyveres csoportok ellen, amíg azok is tiszteletben tartják a békét. Ezt a kairói megállapodásra reagálva erősítette meg egy vezető izraeli tisztségviselő, aki ugyanakkor magától értetődőnek nevezte, hogy Izrael fenntartja a jogot a beavatkozásra esetleges készülő terrorcselekmények megakadályozása érdekében és lesújtson a terroristákra. Utalt az iszlám Dzsihád február 25-i öngyilkos merényletére, amely öt emberéletet követelt.

Stop!

Comments are closed.